Поредна фото изложба, която показва обекти от Русе в миналото

...
Поредна фото изложба, която показва обекти от Русе в миналото
Коментари Харесай

Изложба в Русе показва "Миналото днес"

Поредна фото галерия, която демонстрира обекти от Русе в предишното и днешния им тип, е налична за всички посетители и поданици на града. До късната есен огромните пана, цялостни с история, ще останат на площад " Свобода " пред Съдебната палата.
Това е четвъртата подред галерия от поредицата " Миналото през днешния ден ", която прави Държавен архив-Русе с поддръжката на Общинската фондация " Русе - град на свободния дух " и единствения в България цех за локомотиви. Така 11-те табла в самия център на града, до Паметника на свободата, демонстрират по какъв начин е изглеждал някакъв обект в миналото, преди стотина години и по какъв начин наподобява през днешния ден.

В това издание фрагментите са отвисоко. Архивните фотоси от предишното са благосъстоятелност на Държавния списък и са направени от аероплан. Съвременните са снимани благодарение на дрон, а създатели на фрагментите са Явор Мичев и Милчо Йовчев.

Идеята за представянето на Русе в предишното и през днешния ден е на историка Толя Чорбаджиева, която от 11 юли е началник на районния клон на Държавния списък.

„ Справили сме се с подготовката, не сме написали някакви погрешни неща или нещо да е комплицирано. Намерили сме вярната информация, намерили сме верните фотоси забавните. Много значимо е фотографът по какъв начин ще създадем актуалната фотография - това също добре! “.

 Толя Чорбаджиева с един от най-ценните предмети в архива - масонската лента на Захари Стоянов

Съвременните русенци с неприкрита горделивост демонстрират на приятелите си по какъв начин се е трансформирал градът през последния век. Контрастът сред остарялата архивна фотография и сегашната потвърждава, че хубостта и умните градоустройствени решения са безконечни. Видно е с просто око и от аероплан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР