Пореден случай на агресия.Две хомосексуални момчета са били зверски пребити

...
Пореден случай на агресия.Две хомосексуални момчета са били зверски пребити
Коментари Харесай

Хомосексуални момчета бяха зверски пребити в Пловдив

Пореден случай на експанзия.

Две хомосексуални момчета са били свиреп пребити в Пловдив. Неприятната преживелица се е разиграла преди няколко дни на едно от тепетата в града - Младежки рид, научи GlasNews.bg. Предполага се, че проявената експанзия е от ненавист.

Наш източник показа, че момчетата с друга полова ориентировка са пребити от 17-годишни, трениращи кикбокс - това е военен спорт, основаващ се на ударите с ръце и крайници.

Самото място, на което са се разиграли грозните подиуми, постоянно се превръщало в сцена на експанзията и това напълно не е индивидуален случай. Междувременно сходни прояви се случвали и на паметника на Съветската войска (известен с името Альоша).

Едното от потърпевшите момчета е със разтърсване на мозъка, счупени ребра и загуба наизуст. Поради сериозността на контузиите потърпевшият е признат в болнично заведение, научи още екипът ни.

Жертвите избират да останат анонимни от боязън за сигурността си, това е и повода, заради която те най-вероятно няма да се оплачат в полицията за нападението над тях.

Ангелина Летникова, която е известна ЛГБТ активистка и инфлуенсър, загатна за побоя в Пловдив и насочи апел в персоналния си Facebook профил.

" В момента в Пловдив се случва нещо злокобно. И нищо чудно да се стигне и до смъртен случай. Призивът е да внимавате - две момчета към този момент са потърпевши. Извършителите желали да разчистят града. ", написа Летникова.

Няколко часа по-късно Ангелина отприщи вълна от мнения с нова обява. Вижте част от нея:

" Пука ми, че тези кикбоксьорски клубове са следващите гнезда на неонацизма, в които млади мозъци биват промивани. Пука ми, че тези 17 годишни господинчовци на следващия ден ще се новите Георгисемердижевци, които ще карат в несъответстващо положение. И при идващ побой казусът може да е съдбовен. Пука ми, че това са новите дилъри, новите биячи по митинги, новите мутри, които се отглеждат като свине и се угояват с политически цели. Пука ми, че полицията работи с тях, а Прокуратурата им пази сянка.

Пука ми, че политическият хайлайф в България продължава да е изцяло кьорав за казуса с насилието над хора от малцинствени групи. Пука ми, че без значение кое държавно управление е на власт, без значение коя партия, кой президент, ние, хората от малцинствата, години наред слушаме едни и същи жалки извинения. Едни и същи опорки. Едни и същи оправдания:,,Не му е в този момент времето на вашите проблеми! Ще изгубим гласове, в случай че ви подкрепим обществено!’’.
Кажете го на счупените ребра на момчето.

Кажете го на белите полета в паметта му в резултат на побоя.
Кажете го на майка му и татко му в чакалнята на болничното заведение. "

Статистика от организация, която пази защитава правата на хората с друга полова ориентировка, сочи, че нападенията с хомофобски или трансфобски претекстове се случват точно на публични места, каквото и е Младежкият рид в Пловдив. А изследване демонстрира, че профилът на жертвата е хомосексуален мъж на възраст сред 15 и 25 години.

Историята помни...

Преди към 14 години в Борисовата градина бе погубен Михаил Стоянов, 25-годишен студент по медицина от София. Стоянов е пребит до гибел от две момчета на двайсетина години, тъй като им " замязял " на гей. Деянието е осъществено с изключителна свирепост.

През август 2018 20-годишен българин и приятелката му - хърватка, пребиха грубо италианска гей двойка в Белгия. Причината била, че просто не харесват хомосексуалистите.

През 2019 хомосексуална жена беше пребита в центъра на София. Жената е ударена от чужд мъж, с който се разминала минути по-рано - безмълвно от нейна страна, с подхвърляне - от негова. Обижда я, тя го подминава, само че той я настига и я атакува. Избива й два зъба.

През септември 2020 година навалица малолетни младежи от агитката на локален футболен клуб нападнаха в Пловдив девойки, замеряйки ги с яйца и отправяйки към тях хомофобски обиди. Групата се е провела в обществената мрежа Instagram, с цел да " прочиства " парка от " гейове ".

И това са единствено една дребна част от закононарушенията, осъществени от ненавист.

За край - заключителни думи от последната обява на Ангелина Летникова:

" Това е обществото ни.
Това са ни политиците.
Това са нашите деца на България, на по 17, тренирани за бъдещи убийци.
Това сме ние.
Това е България. "

Продължаваме да следим тематиката. Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР