Пореден скандал разтърси българските щанги. Европейският шампион от тази година

...
Пореден скандал разтърси българските щанги. Европейският шампион от тази година
Коментари Харесай

Българският спортен свят се тресе! Отстранен е тош щангист и европейски шампион от националния отбор

Пореден скандал раздруса българските щанги. Европейският първенец от тази година в кат. 109 кг Христо Христов е отхвърлен от лагера на националния ни тим от старши треньора Иван Иванов поради неприятна дисциплинираност, предава БЛИЦ.

В момента нашите упражняват в залата в „ Дианабад “ в София, само че абсурдът е станал преди време на лагера в „ Спортпалас “ във Варна. Иванов е декларирал в прав текст на Христо, който стана пети на олимпиадата в Токио и четвърти на международното в Ташкент предходната година, да си събира багажа и де се връща вкъщи.

Олимпийският първенец от Барселона`92 не бил удовлетворен от държанието на Христов в подготвителния развой. Нещо повече – когато треньорът отсъствал по една или друга причина и функционалностите му били поемани от неговите помощници, Христов даже изобщо не си правил труда да тренира.

Иван Иванов е сложил избрани нормативи на Христов, в случай че желае да се върна на лагера. Ако до края на този месец той вдигне 175 кг в изхвърлянето и 210 кг в изтласкването, Иванов ще го върне в тима. През октомври пък нормативите са към този момент надлежно 180 и 215. Покрие ли ги, варненецът още веднъж ще бъде част от тима, който се готви за международното в Колумбия. В противоположен случай ще си тренира в клуба.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР