Пореден побой в училище. Този път случката се разиграва в

...
Пореден побой в училище. Този път случката се разиграва в
Коментари Харесай

Пак безчинство: Петима роми смляха от бой Дани пред очите на десетки стъписани деца и учители в Мъглиж

Пореден побой в учебно заведение. Този път случката се разиграва в Гимназията по селско стопанство в Мъглиж. В понеделник образователните занятия за 18-годишния Даниел Миленов вървят обикновено - до междучасието след петия час. Тогава младежът е атакуван от петима роми в двора на учебното заведение.

„ Един ме атакува в тил с някакъв предмет, удари ме откъм гърба, паднах в безсъзнание на земята”, споделя Даниел пред bTV.



Той познава единствено единия от нападателите си - десетокласник от същото учебно заведение, с който живеят дружно в общежитието. Преди дни сред тях имало сдърпване. „ Той обиди една другарка, след което аз го ударих с пантоф. След което ето тази седмица той ме причаква с още петима души”, добавя пострадалият.

Свидетели на побоя стават доста деца и учители. В региона на случая има камера, само че тя е ориентирана към входа на общежитието, а не към стълбите, към които става боят. Четирима от биячите са външни за учебното заведение: „ Дворът на учебното заведение е доста огромен и има достъп от доста места. Има ограда, на процедура не могат да бъдат спрени”, изясни Галя Михова, и.д. шеф на учебното заведение.

И тъй като дворът е огромен, а камери и защита няма по какъв начин да бъдат сложени на всички места, равносметката след побоя за Даниел е пукната глава, кръвонасядания по ръката и гърба, травма на корема. Това написа в съдебно-медицинската епикриза.

„ В главата ми бучи, изпитвам болки в китките, тъй като, очевидно до момента в който съм се пазел те са ме ритали в главата. Притеснявам се, че в случай че не бях се свестил, можеше да ме няма”, признава Даниел.

„ Виновни в един спор има постоянно и те са двама, тъй като самичък човек не може да сътвори конфликт”, означи Михова.

В четвъртък в учебното заведение ще има педагогичен съвет. На него се чака да се реши какво ще е наказването за нападателния десетокласник. На този стадий роднините му отхвърлиха коментар. Полицията е предала събраните доказателства на прокуратурата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР