Пореден опит за ограничаване на правомощията на главния прокурор претърпяха

...
Пореден опит за ограничаване на правомощията на главния прокурор претърпяха
Коментари Харесай

Нокаут! Как Гешев срина Крум Зарков

Пореден опит за ограничение на пълномощията на основния прокурор претърпяха неуспех. На постоянното си съвещание 10-те конституционни съдии са отклонили настояването на Министерския съвет за наложително пояснение на член 126, алинея 2 в частта „ контрол за правда “ по отношение на член 127 от Конституцията на Република България и приключи производството в тази му част, написа Блиц.. 

Искането за пояснение бе импортирано от служебното държавно управление по искане на служебния правосъден министър Крум Зарков през септември месец. На процедура с него се правеше опит за ограничение на пълномощията на прокуратурата и на обвинител №1 да упражняват „ контрол за правда “.
-->
В частта по отношение на отклонение на настояването на Министерския съвет за наложително пояснение определението беше признато с 9 гласа, като арбитър Янаки Стоилов подписа определението с изключително мнение, оповестяват от съда. Така още един опит, на следващия правосъден министър, който желае да лимитира пълномощията на основния прокурор и държавното обвиняване, претърпява неуспех, освен това със сериозна решителност - 9 на 1 гласа.

Конституционните съдии въпреки всичко ще прегледат настояването на служебния кабинет за разглеждане на разпореждания в Закона за правосъдната власт, които може да бъдат оповестени за противоконституционни. Любопитното е, че едната наредба е призната в края на мандата на предходното Народно заседание, броени дни преди неговото разформироване. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР