Пореден неуспешен опит за компромис между държавите-членки на Европейския съюз

...
Пореден неуспешен опит за компромис между държавите-членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Министрите на външните работи на ЕС не се разбраха за спирането на руския нефт


Пореден несполучлив опит за компромис сред държавите-членки на Европейския съюз към шестия пакет наказания против Русия. Днес в Брюксел и министрите на външните работи на 27-те не откриха решение. В диалозите се включи и украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Вече 12 дни минаха откогато Европейска комисия предложи шестия пакет от наказания. Той е най-тежкия до този миг поради мярката, която планува прекъсването на съветския петрол, по тази причина е и най-спорен. Докато договарянията не престават Брюксел изрично отхвърля да разяснява кои страни блокират и какво може да им се предложи в подмяна.

Неофициално се знае, че Унгария отхвърля да одобри периодите за отвод от съветски петрол и желае солидна финансова поддръжка, каквато обаче други страни не желаят да й дадат.

За първи път в среща на външните министри на 27-те вземат участие и сътрудниците им от Западните Балкани, мощно наранени също от икономическите последствия от войната в Украйна.

„ Разбираме особеностите на условията на някои страни-членки. Всички опитваме да останем в един фронт против Русия. И ще успеем “, съобщи Жозеп Борел, Върховен представител на Европейски Съюз.

Още предходната седмица Унгария изиска среща със прилежащите й страни от Европейски Съюз, преди да даде единодушие за прекъсване на съветски петрол. Тя обаче се бави. Така че, всички благоприятни условия за момента остават отворени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР