Пореден инцидент с електромобил Tesla завърши фатално за мотоциклетист(снимка: CC0

...
Пореден инцидент с електромобил Tesla завърши фатално за мотоциклетист(снимка: CC0
Коментари Харесай

Tesla на автопилот уби мотоциклетист


Пореден случай с електрически автомобил Tesla приключи съдбовно за мотоциклетист
(снимка: CC0 Public Domain)

Електромобил Tesla с включена система за автопилот се е врязал в мотоциклетист, който е умрял вследствие на злополуката. Шофьорът на Tesla е арестуван, стана ясно тази седмица от медийни изявления.

Инцидентът е станал в окръг Снохомиш, Вашингтон на 19 април, заяви Electrek. 56-годишният лидер на Tesla е задействал функционалността за автопилот и, съгласно полицията, е говорел по телефона, когато чул тропот: колата се блъснала в мотоциклет, който се движил пред него.
още по темата
Мотоциклетистът, 28-годишният Джефри Нисен, умрял на място. Полицията е направила полеви тест за умереност на водача на Tesla, чието име не се оповестява.

Той признава, че е използвал алкохол по-рано денем (тестът обаче сподели, че реакцията му не е нарушена), а също по този начин удостоверява, че е приказвал по телефона по време на случая и не е обръщал внимание на пътя.

Полицаите пишат в отчета си, че невниманието на водача към автопилота, „ вярвайки, че колата ще кара вместо него ”, им е дало съображение да го арестуват за ликвидиране с автомобил. По-късно е освободен под гаранция от 100 000 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР