Поради зачестилите опити и случаи на телефонни измами на територията

...
Поради зачестилите опити и случаи на телефонни измами на територията
Коментари Харесай

Цяла България Ликува! Проснаха Го По Очи Без Да Очаква! Вижте Кого Арестуваха Само Преди Малко!

Поради зачестилите опити и случаи на телефонни измами на територията на Пещера и Батак чиновниците на локалното полицейско ръководство подхванали дейности за секване на сходна незаконна активност.

Жертвите главно са възрастни хора.

Използвана е добре познатата скица, при която непознатият от другата страна на слушалката се показва пред бъдещата си жертва за служител на реда, проверяващ телефонни измами. Той уведомил доверчивите възрастни мъже и дами, че са станали обект на внимание от страна на телефонните измамници и те ще създадат опит да ги излъгват.

Мнимият служител на реда твърди, че полицията прави всичко належащо, като би трябвало пенсионерите да дадат всичките си спестявания, с цел да примамят „ неприятните ” и те да бъдат хванати.

За задачата на адреса на жертвата щял да пристигна граждански криминалист, който да вземе парите, а откакто бъдат арестувани причинителите сумата щяла да бъде възобновена назад.

В последна сметка рано или късно всички пострадали разбирали, че са излъгани. Ако и за момент бъдещата жертва се усъмни в истинността на описа била заплашвана с брутална разпра.

В хода на осъществените оперативно-издирвателни дейности е засечен лек автомобил, който да обикаля в региона. Полицаите му устроили капан и в него попаднал 36-годишен мъж от София с букви К. Н. Той е с голям брой престъпни прояви, в това число и за владеене на наркотични субстанции.

До момента е открито, че през последния месец мъжът, който изпълнявал ролята на медиатор в схемата на измамите, е прибрал суми в размер на общо 3 600 лв. и 1 500 евро.

Жертвите са три дами от Батак и Пещера на възраст сред 77 и 88 години.

Продължават напъните на органите на реда от районно управление (на МВР) - Пещера за изясняване и на други случаи на територията на района, при които К. Н. е взел участие интензивно в осъществяване на закононарушения по сходен жанр.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР