Поръчката за доизграждането на стадион Христо Ботев в Пловдив вече

...
Поръчката за доизграждането на стадион Христо Ботев в Пловдив вече
Коментари Харесай

Ясно е колко милиона ще глъгне Колежа

Поръчката за доизграждането на стадион „ Христо Ботев ” в Пловдив към този момент е пусната. Те ще бъде на стойност 53 млн. лв., удостовери кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„ Искам още един път да благодаря на премиера Борисов, по тази причина че се отхвърли от държавния аероплан и реши да даде парите за двата стадиона в Пловдив ”, показа Димитров, представен от „ Пловдив Нюз ”.

„ Минахме през много премеждия, градежът беше започван и спиран. Успяхме във допустимо най- късите периоди да се оправим и поръчката да е реалност. Няма по какъв начин незабавно след оповестяването на решението, поръчката да бъде пусната, тъй като не желая да ставам клиент на Прокуратурата. До 40 дни би трябвало да бъде определен реализатор и дай Боже да няма обжалване, с цел да издадем строително позволение и да стартира строителството ", съобщи кметът.

" От тук насетне трябват 5 дни, с цел да бъде пусната от Агенцията по публични поръчки в европейския всекидневник. До 5 дни поръчката ще бъде забележима за всички претенденти. В началото на септември ще бъдат отворени офертите и според от това какъв брой компании ще се явят ще се постараем оптимално бързо да изберем реализатор. Стойността на обекта за СМР е 53 млн. с Данък добавена стойност. За 25 милиона ще бъде издигнат стадиона до стадий мачове в efbet Лига. При следващо финансиране – от държавния бюджет или еврофондове, стадионът ще бъде приключен напълно, с прилежащите уреди, и ще бъде лицензиран за мачове от евротурнирите. ", разяснява зам.- кметът Пламен Райчев.

Срокът за завършването на градежа е 2 години след подписването на контракта.

" Стадионът остава общинска благосъстоятелност и дарове няма да има.  Ако някой си мисли, че общината ще го даде да печели някой друг- няма по какъв начин да стане. Ще се реши по какъв начин ще се отдава дали с концесия, дали чартърен ", съобщи кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР