Популярността на т.нар. SUV-та принуди всички автомобилни компании да започнат

...
Популярността на т.нар. SUV-та принуди всички автомобилни компании да започнат
Коментари Харесай

Компактен и бърз: Audi, BMW или Mercedes?

Популярността на така наречен SUV-та принуди всички автомобилни компании да стартират да създават сходни коли. Ferrari и Rolls-Royce също са на крачка от проявлението на коли с нараснала проходимост, само че в този момент ще ви разкажем за трите топ немски марки, които също имат в портфолиото си компактни SUV-та, само че с цел да се отличават от останалите, те имат и така наречен наточени версии. Представяме ви ги в резюме по азбучен ред.

Audi SQ5


Този автомобил не е пълностоен състезател, каквито са RS-модификациите на марката, само че пък е със съществени искания в класа си. Разполага с трилитров V-образен шестак с турбо, който има в наличност 354 конски сили. Ускорението до 100 е 5.4 секунди.

BMW X3 M40i


Новото Х3 е първият бензинов Х, който попадна в гамата M Performance. И той не е същински М, само че пък превъзхожда SQ5 по динамичност. Ускорението до 100 е 4.8 секунди, а за него се грижи напомпан до 360 конски сили мотор.

Mercedes-Benz GLA45 AMG


За разлика от горните два модела, компактното SUV на Mercedes е същинско AMG, което, що се отнася до динамичност може да спори и с чистокръвни спорткари. Ускорението му до 100 км/ч е равно на 4.3 секунди - резултата, който е по-добър от този на Porsche 718 Cayman S, да вземем за пример. От редовия четирицилиндров мотор са изстискани 381 коня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР