Популярният украински журналист Олександър Махов е загинал по време на

...
Популярният украински журналист Олександър Махов е загинал по време на
Коментари Харесай

Украинският журналист Олександър Махов загина в престрелка

Популярният украински публицист Олександър Махов е умрял по време на съветски обстрел

Това заяви приятелката на Махов Анастасия Блишчик, предава.

Махов е бил на предната линия на фронта не като кореспондент, а като доброволец от украинската войска. За гибелта му приказва тази нощ и президентът на УкрайнаВолодимир Зеленски, който сподели, че журналистът е погубен на фронта край Изюм.

„ Не имам вяра. Това не може да е истина! Моят Саша искаше да живее! И той е жив! Моля, кажете, че това е неточност! Кажете! “, изплака Анастасия във фейсбук.

36-годишният Олександър Махов работи дълги години за каналите "Украйна " и "Украйна24 " и отразяваше събитията най-предната линия, служеше във въоръжените сили на Украйна. Колегите му си спомнят, че Махов стана единственият публицист, който се качи в аероплан, извършващ евакуацията от коронавирусния Ухан. Беше и първият украински публицист, стъпил през 2017 на украинската станция на Антарктида.

Още след нахлуването на Русия в Украйна Махов разгласи, че е деец и запасняк и отива на фронта като доброволец. На 17 април навършил 36 години.

„ Рожденият си ден посрещам в обкръжението на най-смелите хора на тази страна. За мен е чест да пазя страната си дружно с тях. Следващия рожден ден ще го чествам на брега на Атлантическия океан дружно с Анастасия. Благодаря за пожеланията, другари. “

Само няколко дни преди гибелта си, предишния четвъртък Олександър разгласява на стената си във фейсбук фотография, на която е ранен от осколък.

„ Тежки боеве. Малко ме одраска осколък. Оставам в строя. До сватбата ми с Анастасия ще зараснат всички рани. Вярвайте в украинската войска “.

Последният статус на журналиста във фейсбук е от 30 април, когато демонстрира фрагменти от тежките борби край Изюм.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР