Популярният колумбийски отбор Америка (Кали) има нова емблема, но феновете

...
Популярният колумбийски отбор Америка (Кали) има нова емблема, но феновете
Коментари Харесай

Феновете на Америка се противопоставиха на промяната на емблемата на клуба

Популярният колумбийски тим Америка (Кали) има нова емблема, само че почитателите на тима не са щастливи от тази смяна. Традиционната емблема съставлява червен, извърнат на дясно демон с тризъбец в ръка и ритащ топка и това лого е одобрено през 1940-а година. Новата емблема е едно просто А и с добавена годината на учредяване 1927-а година.

Това обаче не е първи случай, в който дяволът изчезва от емблемата на клуба- в част от случаите е по религиозни аргументи, само че значително е бил признат и одобрен през 90-те години. Феновете на тима, чийто прякор разумно е Червените дяволи, в този момент са почнали акция в обществените мрежи, която е озаглавена #eldiablonosetoca- или "не докосвайте дявола. "

Изпълнителният шеф Рикардо Перес съобщи, че смяната има за цел просто да промени силата в клуба и да увеличи настроението след десетилетие компликации както на полето, по този начин и отвън него, като се връща към славните дни на клуба под управлението на Габриел Очоа Урибе. Урибе е именит треньор, който печели с тима седем трофеи от 1979-а до 1991-а година. Самият Урибе персонално е изискал да бъде махнат дявола от емблемата на клуба, защото опонира на религиозните му разбирания. Като ревнив християнин експертът не желае да целува емблема с демон върху нея.

"Ние желаеме да накараме нашите почитатели да си напомнят къде бяхме през 1979-а година, когато спечелихме своята първа шампионска купа. Искаме да си спомнят и финалите за Копа Либертадорес през 80-те година и да се върнем към златните години, изясни Перес. Америка (Кали) има 13 трофеи в колумбийското състезание, само че след последната от тях през 2008-а година има съществени финансови проблеми. През 2011-а година Америка изпадна във втора лига, само че през 2016-а се върна в елита. От клуба прецизират, че през новата седмица стартира продажбата на нови фенски продукти с обновеното лого.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР