Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Израел предлага нов

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Израел предлага нов
Коментари Харесай

Израел предлага нов всеобхватен план за прекратяване на огъня в ивицата Газа, съобщи Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Израел предлага нов проект за преустановяване на огъня в линията Газа, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че този мотив за съглашение по отношение на Газа не трябва да се изпуска.

Байдън съобщи, че предлагането на Израел включва евакуиране на всички израелски военни от анклава за шест седмици, цялостно преустановяване на огъня и освобождение на всички заложници.

Байдън прикани " Хамас " да одобри това съглашение.

Байдън добави, че радикалното палестинско придвижване към този момент не е в положение да извърши нова огромна офанзива против Израел, и прикани израелците и палестинското придвижване да реализират съглашение за освобождение на останалите заложници в подмяна на удължение на прекратяването на огъня.

" Това в действителност е съдбоносен миг ", сподели Байдън, говорейки за триетапната договорка, която израелските представители са предложили на " Хамас ".

 

" Израел направи своето предложение. " Хамас " споделя, че желае преустановяване на огъня. Тази договорка е опция да се потвърди дали те в действителност го мислят съществено ", сподели Байдън.

Израел стартира войната си в Газа след нападението на " Хамас " на 7 октомври, при което бойците нахлуха в Южен Израел, убиха към 1200 души, най-вече цивилни, и отвлякоха към 250 души. Израел споделя, че към 100 заложници към момента са в плен в Газа, дружно с телата на още към 30 души.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР