Популярният коктейл джин-тоник в Русия вече става нещо, което няма

...
Популярният коктейл джин-тоник в Русия вече става нещо, което няма
Коментари Харесай

Онлайн търг в Русия: Последната вечеря от Макдоналдс за 350 евро

Популярният коктейл " джин-тоник " в Русия към този момент става нещо, което няма да може да се подготвя, откакто Кока Кола разгласи, че стопира да продава напитките си на територията на Руската Федерация.

В обществените мрежи се майтапят, че в този момент коктейлът ще се трансформира в " джин-компот ", а други допълват: " Сега ще стартираме да живеем здравословно ".

В същото време в съветската платформа за онлайн търговия " Авито " се появи необичайно предложение – вечеря от " Макдоналдс ", а цената на това наслаждение е повече от висока - като за последно 45 000 рубли (около 350 евро).

Преди ден Кока Кола и Пепси оповестиха, че стопират да продават напитките си в Русия. Така те станаха следващите знакови западни компании, лимитирали активността си в района поради нахлуването на Москва в Украйна.

" Нашите сърца са с хората, които понасят тежките последствия от тези трагични събития в Украйна. Ще продължим да следим и проучваме развоя на обстановката ", показаха от Кола Кола, представени от Ройтерс.

Пепси, чиято кола е един от дребното западни артикули, разрешени в Съветския съюз преди разпадането му, посочи, че ще продължи да продава в Русия артикули от първа нужда като мляко и детски храни.

Американският колос в областта на бизнеса с кафе " Старбъкс " също стопира активността си в Русия. Това включва прекратяване на вноса на всевъзможни артикули на компанията и краткотрайно прекъсване на работата на кафенетата от веригата й там, които са общо към 130 в цялата страна, прецизираха от " Старбъкс " и прибавиха, че ще се погрижат за близо 2000 души в Русия, чието прехранване зависи от компанията.

" Макдоналдс " също оповестиха, че краткотрайно затваря всичките си 847 заведения за хранене в Русия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР