Популярната трупа Московски Сити балет (Moscow City Ballet) идва в

...
Популярната трупа Московски Сити балет (Moscow City Ballet) идва в
Коментари Харесай

„Ромео и Жулиета“ идват в България с Московския сити балет

Популярната натрупа Московски Сити балет (Moscow City Ballet) идва в България на 24 -ти ноември за пръв път пред българската аудитория. В зала 1 на НДК феновете ще имат опцията да гледат нов вид на балета „ Ромео и Жулиета “ по музика на Сергей Прокофиев, истинска постановка  на Виктор Викторович Смирнов-Голованов – създател на първата частна балетна натрупа в Москва. През 1988 година балет-майсторът, сложил забележителния театър „ Анна Каренина “, взаимно с Мая Плисецкая, е знаел на какво залага: нови хрумвания, надарен и млад колектив... И реализира триумф, за който мечтае всеки балетен спектакъл. Обичан от публиката, оценен високо от рецензията, издирван за международните подиуми, на Московския сити балет в никакъв случай не са липсвали провокации и предложения за международни подиуми. Той просто върви по своя път – дългия път на огромното изкуство. В България гостите от Москва ще танцуват и пред публиката във Варна (26 ноември, ДКС) и в Бургас (27 ноември, Oперата). Билети могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM.

Московчанката Юлия Журавльова е от тези дами, които никога не остават незабелязани. При нея физическата хубост е единствено финален щрих, а не първооснова на оня гений и лъчение, които пленяват публиката. Завършила е през 1997 година Школата за типичен танци на Генадий Ледях, след което продължава образованието си в Белоруското хореографско учебно заведение и в Казанското хореографско учебно заведение. Танцува великолепно, превъплъщава се в ролята си с лекост, страства се с нея. Поне по този начин е на пръв взор. Онова, което остава прикрито за фена, е големият труд, волята и отдадеността на изкуството. Радвала е публиката във водещи функции в „ Ромео и Жулиета “, „ Дон Кихот “, „ Лешникотрошачката “, „ Лебедово езеро “ и други Балерината ни пуска в своя свят без преструване, искрено и семпло. Както вършат огромните актьори, които знаят цената си.

От 2013 година тя е част от колектива на Театър „ Смирнов Балет “, по-известен в света като Московски сити балет.

Четири въпроса за четири къси отговора

- Юлия, в балета всяка стъпка, всеки скок или пирует носи обръщение. Трудността, с която го изработвате?

- Всичко зависи от постановката. Всяка си има свои нюанси, собствен фасон. Различно е. Понякога е по-просто, различен път е по-сложно да покажеш това, което желае да съобщи хореографът.

- По време на задграничните турнета има ли там сътрудници, които желаят майсторски клас - да вземем за пример двудневен?

- Молби за осъществяване на майсторски класове има доста, само че защото нашите представления са многочислени, не всеки път това може да се случи.

- Организирали ли сте до момента уъркшоп с деца, които желаят да се занимават с балет?

- В Англия в нашите постановки вземат участие деца от локална балетна школа.

- Помагали ли сте на някого вярно да си избере пачките, балетните обувки, театралния костюм, облеклото за подготовка?

- За cценичните костюми дават отговор художниците по костюмите и тези, които ги шият, а персоналното си репетиционно облекло всеки сортира самичък.

И през шпионката на делника

- Каква марка балетни обувки употребявате?

- Лично аз употребявам „ GEYNOR “.

- По какъв брой часа дневно репетирате?

- Различно, от 2 до 6 часа, от време на време и повече.

- Какъв режим на хранене спазвате? Приемате ли нещо по-особено, особено?

- Не одобрявам нищо изключително, хапвам по малко.

- Какво количество вода пиете дневно?

- Даже и литър не изпивам дневно.

- Разрешавате ли си да пиете алкохол и в случай че да - в какви случаи?

- Когато има специфичен мотив, на празник. Но, несъмнено, доста рядко.

- Ползвате ли специфична козметика?

- Най-вече употребявам балетната козметика KRYOLAN.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР