Популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на

...
Популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на
Коментари Харесай

Комисията по култура и медии в НС одобри повече българска музика по БНР и БНТ

Популяризирането на българската музика в публичните медии беше разисквано на съвещание на парламентарната комисия по културата и медиите, съобщи БНР.

Партия " Възраждане " предлага законът да задължава БНР и Българска национална телевизия 50% от музиката в ефира им да е българска.

Генералният шеф на БНР Милен Митев означи, че Радиото и в този момент се пробва оптимално да поддържа българските актьори.

" По принцип считам, че би трябвало да сме внимателни с едно законодателно изменение, което с административни ограничения контролира нещо, което е в областта на изкуството. С тази спогодба още веднъж декларирам, че Националното радио е склонно да поддържа всяка една самодейност, която ще бъде в интерес на българските актьори. Може би огромният въпрос, който би трябвало да решим, е дали пазиме всички български актьори непременно, без оглед на това какви изразни средства са избрали, в това число и езика, или пазиме и българския език дружно с българската музика и заявяваме изрично, че квотата би трябвало да важи единствено за музика на български език ", сподели той.

След разгорещени разногласия, множеството от участниците в съвещанието на парламентарната комисия поддържаха законова наредба за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР