Популяризираната от Запада идея за създаване на демилитаризирана зона около

...
Популяризираната от Запада идея за създаване на демилитаризирана зона около
Коментари Харесай

Рябков: Киев е загубил чувство за реалност и е готов да организира втори Чернобил

Популяризираната от Запада концепция за основаване на демилитаризирана зона към АЕЦ ще докара до в допълнение увеличение на рисковете. Това съобщи в петък заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков в ефира на предаването „ 60 минути “ по телевизионния канал „ Россия-1 “, предава.

„ Повече от ден слушаме за демилитаризираната зона. Всички, които спонсорират киевския режим, оказват му политическа, морална, идеологическа поддръжка, подхванаха тази тематика. Клеветниците са написани на едно място, това място е Вашингтон. Останалите, които работят в поддръжка на Киев, всичко това мигновено се възприема като директна индикация, управление за деяние. Факт е, че демилитаризираната зона е в допълнение увеличение на рисковете “, сподели още Рябков.

Рябков акцентира, че наличието на съветски военни, които охраняват АЕЦ, е гаранция, че сходен сюжет няма да се осъществя.

„ Промотираната от Запада концепция за основаване на демилитаризирана зона към АЕЦ ще докара до в допълнение увеличение на рисковете. Руската страна подхваща всички ограничения за обезпечаване на сигурността на Запорожката АЕЦ, усилени са системите за Противовъздушна отбрана в региона “, съобщи Рябков.

„ Нашите системи за противовъздушна защита в района са подсилени, ние подхващаме всички ограничения за обезпечаване на сигурността на станцията посредством процедурите и механизмите, които са създадени, в това число посредством съответните ни служби “, добави Рябков.

Руската федерация е решена да подсигурява реализирането на визитата на задачата на МААЕ в АЕЦ и ще продължи да работи в тази посока.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР