Популистката коалиция в Италия е избрала юриста Джузепе Конте за

...
Популистката коалиция в Италия е избрала юриста Джузепе Конте за
Коментари Харесай

Новата коалиция издигна Джузепе Конте за премиер на Италия

Популистката коалиция в Италия е избрала юриста Джузепе Конте за претендент за министър председател, заяви водачът на Движение Пет звезди Луиджи Ди Майо.

Това заяви водачът на антисистемното Движение Пет звезди Луиджи Ди Майо след среща с президента Серджо Матарела, предадоха международните организации.

Ди Майо сподели, че другата партия в популистката коалиция Лига на Матео Салвини поддържа Конте. Салвини също се срещна с президента на Италия, само че след срещата не загатна никакво име пред публицистите, а единствено сподели, че двете партии са предложили претендент.

По конституция Матарела е този, който взима решението на кого да разпореди мандат за сформиране на държавно управление. Той ще направи това през днешния ден след срещи с ръководителите на двете парламентарни камари - Роберто Фико и Мария Елизабета Казелати, които ще бъдат по обед локално време, съобщи ТАСС.

В случай че след тези съвещания Матарела се съгласи да връчи мандат на Конте, държавното управление формирано от него, ще премине през избор на доверие в Народното събрание.

Джузепе Конте е роден през 1964 година в Волтура Апула, дребна община с 500 поданици в региона Пулия в Южна Италия. Той е следвал право в Рим. Биографията му от 12 страници е оповестена в уеб страницата на Движение Пет звезди. В нея се загатва, че той е бил на стажове и проучвателен действия в едни от най-престижните университети в света.

Конте е преподавал в университетите в Сардиния, Рим, Флоренция и Малта. Сега води курсове по частно право във Флоренция и в Свободния интернационален университет за обществени науки "Гуидо Карли " в Рим и има също адвокатска адвокатска фирма в столицата.

Конте бе член на административния съвет на Италианската галактическа организация. Той е бил и юрист-консулт на Търговската камара на Рим, както и член на комитета по контрол на няколко застрахователни сдружения във банкрут.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР