Популацията на дивите животни застрашава живота и здравето на хоратаРим

...
Популацията на дивите животни застрашава живота и здравето на хоратаРим
Коментари Харесай

Разрешиха лова на глигани по улиците на Рим

Популацията на дивите животни заплашва живота и здравето на хората

Рим най-сетне е на път да позволи казуса си с глиганите, които се разхождат необезпокоявани из столичните квартали и нерядко атакуват жителите им. Бюджетната комисия на Камарата на депутатите даде зелен светофар на мярката, съгласно която дивите животни ще могат да се ловуват в градските паркове, а след санитарна инспекция месото им ще се употребява и за храна, предава.

Мярката е по искане на ръководещата партия „ Италиански братя ” на Джорджа Мелони. Предложението провокира много полемики, само че в последна сметка стана част от бюджетния проектозакон.

Според него няма да става въпрос за свободен лов на диви свине, защото те ще бъдат убивани от особено оторизирани за това ловци. След това месото ще бъде следено от санитарните служби и в случай че е годно, ще се предлага за ястие. Против мярката се оповестиха Зелените, които считат лова на диви животни в градските паркове за неприличен и дадоха обещание да се извърнат към Европейски Съюз.

Според Организацията на земеделските производители из италианските градове и по полетата до тях се разхождат 2,3 млн. глигани. Според специалистите това е доста висок брой, заради което през тази година се записва по един случай с глиган на всеки 41 часа. Има 13 жертви и 261 ранени, по тази причина е належащо и незабавно позволение на обстановката. Според асоциацията 81 на 100 от италианците са „ за ” лова на глигани в градовете от страна на профилиран личен състав. 58 на 100 от жителите считат, че дивите свине съставляват заплаха. Досега бяха тествани няколко други ограничения като издигането на огради против глиганите в градовете и разширението на зоните за лов.

Според шефа на асоциацията Еторе Прандини обстановката с глиганите към този момент е станала неудържима поради многото вреди, нанесени от тях на земеделието и върху равновесието на екологичната система.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР