Попитайте директорите си дали има възможност да започвате учебните часове

...
Попитайте директорите си дали има възможност да започвате учебните часове
Коментари Харесай

Денков с важен коментар за учебната година.Какво обеща на учениците

" Попитайте шефовете си дали има опция да стартирате образователните часове по-късно. Ако не, просто лягайте по-рано, с цел да сте бодри за учебно заведение ", по този начин министърът на образованието и науката акад. Николай Денков отговори на въпрос на учениците от трети клас на новаторското Основно учебно заведение " Христо Ботев " във Велинград, за какво би трябвало да стават толкоз рано за учебно заведение, представен от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Според министър Денков, в случай че учебното заведение провежда образованието само в една промяна, ще бъде допустимо учениците да вървят по-късно в клас.

Въпросите към министър Денков от възпитаници от разнообразни учебни заведения в страната са събрани от " Книговище.БГ " и са изпратени до МОН. Всички училищен въпроси и отговорите на просветителния министър са оповестени в уеб страницата на Министерството на образованието и науката. 

Ученици от Лом също питат просветителния министър възможно ли е образователните часове да стартират по-късно заран. " В учебните заведения, в които децата са малко и всички се образоват в една промяна, часовете стартират по-късно. Но в случай че сте повече, няма място за всички по едно и също време. Тогава се постанова да бъдете разграничени на две групи и първата група би трябвало да стартира по-рано ", е отговорът на министър Денков.

Друга тематика, която доста вълнува учениците, е за началото на образователната година. Учениците от Основното учебно заведение " Христо Ботев " във Велинград питат министър Денков: Защо желаете да измененията началото на образователната година? Много възпитаници желаем тя да стартира както до момента - от 15 септември.

" Ако тръгвате на учебно заведение по-рано, ще прекарвате повече време със съучениците и приятелите си. В учебно заведение ще имате повече време за извършения и задания, и няма да ви дават толкоз доста домашни работи ", дава отговор просветителният министър. 

Третокласничка от София слага въпроса към министъра: Защо ни намалявате лятната почивка? " Ако се върнете в учебно заведение по-рано през септември, ще имате по-дълги ваканции през образователната година. Междусрочната почивка, да вземем за пример, няма да е единствено един ден. Това несъмнено ще ви хареса, е отговорът на акад. Денков.

Ученици желаят да има повече спортни площадки в учебно заведение, а просветителният министър им дава отговор, че през тази година ще има нова стратегия за построяването на физкултурни салони и спортни площадки в учебните заведения. " Старите ще бъдат ремонтирани. Отделно ще олекотим образователния материал и малко ще удължим образователната година, тъй че да не сте толкоз натоварени в учебно заведение и да ви остава повече свободно време за спорт и други забавни занимания ", споделя министър Николай Денков.

Много възпитаници задават въпроси за тежките раници, които носят. Образователният министър им дава отговор, че в учебно заведение децата имат шкафчета, в които могат да оставят учебниците си. " Всеки учебник съществува и в електронен вид. Така, когато се приберете у дома, можете да продължите да учите от компютър или таблет, вместо да носите всички образователни материали в раницата си ", разяснява министърът. Ще създадем видеоуроци, които сигурно ще бъдат по-интересни и ще се запомнят по-лесно. Това обаче няма да размени условието да учите и от останалите образователни материали, добавя министър Денков. 

Ученици питат също защо ученическите стипендии не са идентични във всички учебни заведения. " Държавата отпуска средства за стипендии на учебните заведения според от броя на учениците. Няма по какъв начин стипендиите да бъдат идентични за всички деца, тъй като в другите учебни заведения има друг брой възпитаници, които имат право да ги получат. В едно учебно заведение да вземем за пример може да има повече отличници или повече деца с увреждания, от социалнослаби фамилии или останали без родители спрямо друго. Има обаче граници, тъй че стипендиите за учениците да не могат да бъдат по-ниски от 21 лв. и по-високи от 60 лв. ", дава отговор просветителният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР