Попаденията паднаха през второто полувреме, допълва БНТ. Мерих Демирал беше

...
Попаденията паднаха през второто полувреме, допълва БНТ. Мерих Демирал беше
Коментари Харесай

”Евро 2020” започна с автогол. ”Скуадра адзура” надви Турция с 3 гола

Попаденията паднаха през второто полувреме, добавя Българска национална телевизия. Мерих Демирал беше огромният виновник в състава на Турция, откакто означи в личната си мрежа. Чиро Имобиле осъществя за 2:0, а след него и Лоренцо Инсиние се разписа за крайното 3:0.

С доста стилна и цветна гала беше открита конкуренцията. Силно усещане направиха Андреа Бочели и Боно от U2, който извърши химна на шампионата, въпреки и виртуално.

Доказателство за надмощието на " Скуадрата " е и статистиката, съгласно която играчите на Роберто Манчини са отправили 24 удара против единствено 3 за противника.

Италия стартира да настава към вратата Чакър още през цялото време. Първата сериозна заплаха пред вратата на Турция пристигна в 18-ата минута. Лоренцо Инсиние получи прелестен пас от Леонардо Спинацола, само че ударът му мина около вратата.

Нов късмет за Скуадра адзура последва в 21-ата минута. След центриране от корнер Джорджо Киелини беше доста покрай разкриване на резултата. Защитникът засече топката с глава, само че вратарят Угурджан Чакър мазета.

При следващата доста добра офанзива отляво по нападението за Италия, Чиро Имобиле стреля с глава в 32-ата минута, само че топката мина около страничния дирек на вратата на Чакър.

Малко преди почивката и системата за видеонаблюдение (ВАР) влезе в деяние. След преразглеждането на обстановката беше преценено, че дузпа в интерес на Италия няма, поради игра с ръка в наказателното поле на състезател на Турция.

Най-ползотворните минути за " Скуадра адзура " пристигнаха след почивката. Италия поведе в резултата в 53-ата след автогол. След бърза офанзива, Доменико Берарди центрира паралелно на голлинията, а нахлуващият на скорост Мерих Демирал засече в личната си врата за 1:0. За първи път в историята на европейските финали откриващото попадение на шампионата е автогол.

В 66-ата минута Чиро Имобиле удвои резултата. Вратарят Угурджан Чакър избави удара на Леонардо Спинацола, само че при добавката Имобиле беше прецизен за 2:0.

В 79-ата минута вратарят на Турция сбърка, връщайки топката в краката на бранител на Италия, само че след разиграване пред наказателното поле, Лоренцо Инсиние приключи за 3:0.

Това бе 28 следващ мач без загуба за „ Скуадра адзура “ под управлението на Роберто Манчини. В идващия си дуел Италия играе с Швейцария. В другия мач от първия кръг на Група А Уелс ще се изправи против Швейцария от 16.00 часа на 12 юни, събота.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР