Попадали ли сте на някоя от онези iPad реклами, в

...
Попадали ли сте на някоя от онези iPad реклами, в
Коментари Харесай

РС продажбите тръгнаха нагоре за пръв път от шест години

Попадали ли сте на някоя от тези iPad реклами, в които дете пита „А какво е това компютър?“, като че ли РС-то от дълго време е умряло? Според изследване на маркетинговата компания Gartner гибелта на продажбите на лични компютри към момента не се е случила. Gartner и IDC настояват, че международните PC доставки са се нараснали за пръв път от шест години насам.
Данните на Gartner и тези на IDC се разграничават леко – съгласно Gartner те са нарастнали с 1,4% през второто тримесечие на 2018 година, до момента в който IDC споделя, че са нарастнали с 2,7%, само че всеки е склонен, че това е най-силният растеж от 2012 година насам.

Всяка компания твърди, че промишлеността е продала към 62 милиона компютри през последните три месеца.

Това не значи, че наложително би трябвало да чакаме, че районен съд продажбите бележат скок или даже възобновяване, а единствено че те се крепят . Преди два дни Gartner предвижда, че пазарът на компютри и таблети ще намалее с 1,2% през 2018 година и ще се намали леко през идващите няколко години, като планува общ спад от 7 милиона единици до 2020 година

Докато пазарът на лични компютри е сензитивен към цените, Gartner регистрира това, че търсенето на бизнеса мигрира към високотехнологични лични компютри, като да вземем за пример ултрамобилни устройства с висока цена, където цената се счита за по-висока. Според Gartner, доставките на супермобилни премиум модели ще се усилят с 12% през 2018 година

„Пазарът на лични компютри към момента е възпрепятстван от дефицита на DRAM за цялата 2018 година, заради неналичието на нов потенциал на платките. В резултат на това производителите на компютри ще продължат да усилват цените през 2018 г.“, споделя Ранджит Атал, шеф на проучването в Gartner.

Ето една таблица, която ви демонстрира някои от нюансите:

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР