Понятието русофобия трябва да бъде заложено в руското законодателство и

...
Понятието русофобия трябва да бъде заложено в руското законодателство и
Коментари Харесай

В Русия готвят закон срещу русофобията

Понятието русофобия би трябвало да бъде заложено в съветското законодателство и да се откри отговорност за русофобска активност . Това съобщи в петък заместник-министърът на правораздаването на Руската федерация Андрей Логинов, изказвайки се на сесията " Русофобията: нацизмът на 21 век " в границите на Петербургския интернационален юридически конгрес, предава ТАСС.

" Съвсем ясно поддържам нуждата от определяне в нашето съветско законодателство на понятието русофобия, образуване на механизми, попречване на разпространяването на враждебна към Русия информация и определяне на отговорност за русофобска активност ", сподели той.

Според него русофобията е събитие и има своята история. " Искам да обърна внимание на обстоятелството, че точно съветската еднаквост е в центъра на всички тези русофобски старания. И въпреки всичко това не е събитие, русофобията към момента не е събитие. Ако приказваме за русофобия като събитие, разбираме че това е комплекс от подправени феномени, свързани между тях и имащи своя история.За да бъде вярно обрисувано това събитие от нас, е належащо доста необятно, научно и фундаментално проучване на този въпрос ", сподели още Логинов.

След началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, Москва въвде промени в своето законодателство посредством приемане на нови закони и корекция на остарели, с цел да преслдва " идеологически варгове ". да вземем за пример позволяа да бъде съден всеки, които не споделя  формалната позиция на Кремъл по въпроса.

Отделно като като нежелателни и екстремистки се опредлят всички организации и даже обособени хора, които не споделят и се опълчват на водената от съветските управляващи политика, а като задгранични сътрудници са определяни хора, които съгласно съветските управляващи са финансирани от непознати страни, само че постоянно в като такива са определяни актьори, музикални реализатори и други хора на изкуството, просто защоо не са съгласни с войната в Украйна. 
 Алла Пугачова желае да бъде приета за задграничен сътрудник като мъжа си
Алла Пугачова желае да бъде приета за задграничен сътрудник като мъжа си

Тя не поддържа съветската война в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР