Понякога във филмите може да се срещнат добре замаскирани детайли,

...
Понякога във филмите може да се срещнат добре замаскирани детайли,
Коментари Харесай

Скритите нещица в кино лентите

Понякога във филмите може да се срещнат добре замаскирани елементи, които основателите на кино лентата оставят за да бъдат открити от почитателите. Те са толкоз неглиже сложени, че е доста мъчно да бъдат видяни и да им се обърне внимание. На Запад тези елементи са известни с термина „ великденски яйца “. Нека дружно открием няколко любопитни яйчица:

Индиана Джоунс: на стените на античния храм могат да се видят писмени знаци във тип на роботите от „ Междузвездни войни “ R2-D2 и C-3PO.

Всеки воин от „ Семейство Симпсън “ има по 4 пръста, единствено Господ и Иисус са с по 5.

Леонардо Ди Каприо изигра мошеника Франк Абигнейл в лентата „ Хвани ме, в случай че можеш “, въодушевена от действителна история. В занимателен поврат, когато героят на Ди Каприо най-накрая е задържан, в ареста се включва и същинският Франк Абигнейл.

В „ Гадни копилета “ листо пада върху австрийския евреин Вилхелм Вики и мощно прилича „ жълтата звезда на Давид “ – тя е характерен знак по време на войната и евреите са били принудени от нацистите да я носят, с цел да се знае, че са евреи. Илай Рот, който взе участие във кино лентата като Мечока-евреин споделя, че Тарантино го е направил преднамерено: „ Има сцена, в която боец сочи към картата и жълто листо пада върху гърдите на Гедеон Буркхард (б.р. артистът, който играе евреина). И някой различен уточни, че падналото жълто листо прилича Давидовата звездва върху този боец. “ И Тарантино взел, че запазил тази отпратка.

Алфред Хичкок има 39 къси независими изяви в своите филми, в това число в „ Психо “, „ Птиците “ и „ Север-Северозапад “. В 4 от по-ранните си филми той прави по 2 изяви. Появите на режисьора са с повтарящи се тематики: нормално той свири на музикален инструмент или е пасажер в градския превоз.

Във всеки кадър на кино лентата „ Боен клуб “ има чаша кафе от Starbucks. Режисьорът Дейвид Финчър споделя, че няма нищо срещу веригата кафене, а просто се е забавлявал.

И в трите елементи на Pixar анимацията „ Играта на играчките “ има доста препратки към кино лентата на Стенли Кубрик „ Сиянието “. В първата част да вземем за пример моделът на килима в къщата на Сид е същият като този от хотела в Скалистите планини.

Бонус: Терминът „ Великденско яйце “ може би идва от същински великденски яйца, които се появили на снимачната площадка на кино лентата от 1975 година „ Шоуто на Роки Хорър “. Актьорския състав явно е чествал християнския празник и инцидентно не помни за най-малко три великденски яйца, които се появяват във кино лентата.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР