Понякога се оказва, че ви трябва определен продукт, а магазинът

...
Понякога се оказва, че ви трябва определен продукт, а магазинът
Коментари Харесай

С какво да заменим някои продукти

Понякога се оказва, че ви би трябвало избран артикул, а магазинът е прекомерно надалеч или към този момент не работи, тъй като сте решили да готвите късно.

С какво може да бъдат сменени някои артикули? Често този въпрос поражда и когато магазините са отворени, в случай че става въпрос за маскарпоне.

Това е особено сирене, с което се подготвят доста италиански десерти, най-известният от които е тирамису. Маскарпонето най-лесно може да се размени с крема-сирене, което е разрушено доста добре, с цел да стане пухкаво, като в него се прибавят една или две чаени лъжички течна сметана.

Можете също по този начин да замените маскарпонето с извара, която обаче би трябвало да претриете през гевгир и да смесите с малко течна сметана, с цел да стане по-нежна и пухкава.

Друг вид е да замените маскарпонето с прясна заквасена сметана с висока масленост. Когато забучите лъжица в сметаната, тя би трябвало да остане изправена.

 С какво да сменяем някои артикули

Единствено такава консистенция е подобаваща за почтена подмяна на маскарпонето. Когато такава сметана се употребява за подготвяне на тирамису, добре е в нея да се добави малко разперен желатин за стягане.

Солта също може да бъде сменена с някои артикули. Имайте поради, че в случай че сте с високо кръвно, не е потребно за здравето ви да прекалявате със солта. Затова можете да замените солта с чесън. Ако чесънът е на прахуляк, това е изцяло допустима подмяна на солта.

Различните комбинации от подправки, които даже сами можете да измислите, също са добра подмяна на солта. Можете да извършите композиция от равни елементи магданоз, босилек, копър, чубрица, разнообразни типове пипер, салвия.

Когато вършиме салата, използвайте единствено зехтин и лимонен сок, той ще замести солта. Дори няма да усетите неналичието й, в случай че сложите малко повече лимонен сок в салатата.

Дафиновият лист може да бъде сменен с листа салвия, а също по този начин с листенца розмарин.

Кафето може да бъде сменено със зелен чай, чай от женшен, масала чай и лимонова вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР