Понякога просто благодарим на създателите на социалните мрежи, че са

...
Понякога просто благодарим на създателите на социалните мрежи, че са
Коментари Харесай

Глюкозната богиня и защо е вайръл


Понякога просто благодарим на основателите на обществените мрежи, че са дали платформа за изява на толкоз гениални хора, които имат силата да повлияят позитивно на голяма маса от хора. Такава е Джеси Инчауспе, която е супер известна в Инстаграм, като се радва на над 3 милиона почитатели. Или по-скоро те ѝ се радват, тъй като наличието, което основава, е повече от потребно.

Джеси е френски биохимик и създател на бестселъра на New York Times „ Глюкозната гражданска война “ и „ Методът на глюкозната богиня “. Нейната персонална идея е да сведе науката до лесни препоръки, с цел да помогне на хората да подобрят своето физическо и психическо здраве. Нейната работа се концентрира към изумителното изобретение за значителната роля на кръвната захар във всеки аспект от живота ни и изненадващите трикове за нейното усъвършенстване. Може да не сте чували за нея, само че тя към този момент е помогнала на милиони хора да подобрят здравето си, като е направила авангардна просвета налична.

В своя Инстаграм акаунт тя учи над три милиона души по какъв начин да трансформират нездравословните си хранителни привички.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Jessie Inchauspé (@glucosegoddess)

В книгата си „ Методът на глюкозната богиня “ Джеси показва четириседмична стратегия от четири стъпки за по-здравословен и по-щастлив живот с уравновесена кръвна захар, включваща над 100 предписания и насоки за основаване на „ новата просвета за хранене...практично за всеки ”.

„ Написах тази книга, с цел да ви оказа помощ да превърнете моите хакове за глюкоза в привички за цялостен живот. Това е всичко, за което ме помолихте. “ - споделя тя за книгата си.

Джеси има бакалавърска степен по математика от King’s College, Лондон, и магистърска степен по биохимия от университета Джорджтаун, тъй че можем да ѝ се доверим. Освен това резултатите са забележими - пилотният опит, извършен върху 2700 души, демонстрира, че:

90% от хората са по-малко гладни през цялото време;
89% от хората понижават апетита си;
77% от хората имат повече енергия;
67% от хората са по-щастливи;
58% от хората спят по-добре;
58% от хората са подобрили психологичното си здраве;
46% от хората са подобрили кожата си;
41% от хората са подобрили диабета си;
35% от хората са подобрили хормоните си;
99% от хората са основали привички за цялостен живот.

А най-хубавото е, че всичко това се реализира без ограничавания, без преброяване на калории. Ядете всичко, което обичате. И това е най-бързият път към нов живот. Звучи повече от добре.



Как стартира всичко?

“Счупих гърба си при случай на 19 години и по-късно години наред се борих с психологичното си здраве. Това ме стимулира да се опитам да схвана какво се случва в тялото и мозъка ми. ” - споделя Джеси на персоналния си уеб страница.

След магистърска степен по биохимия и работа по генетика в Силиконовата котловина в продължение на 5 години, попадна на света на глюкозата. За първи път вижда, до момента в който носи непрестанен глюкомер, че колкото по-нередовни са равнищата ѝ на глюкоза, толкоз по-лошо е психологичното ѝ здраве. Това е значима първа диря в разбирането по какъв начин работи тялото – макар че тя няма диабет, глюкозата въздейства на разнообразни негови функционалности.

Джеси стартира да прави независими проучвания по тематиката. Става ѝ ясно, че по-голямата част от хората без диабет могат също да изпитат глюкозни пикове всекидневно, без да го знаят. Тези скокове могат да обиден организма ни по доста способи, от увеличение на глада и апетита, до мозъчна мъгла и утежняване на психологичното здраве, до по-бързо стареене и проблеми с плодовитостта.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Jessie Inchauspé (@glucosegoddess)

Така стартира да групирам научни публикации, с цел да открие метод да поддържа равнищата на глюкозата си постоянни, без да се подлага на рискова диета. Джеси основава собствен способ, посредством който си обезпечава постоянни равнища на глюкозата, усеща се чудесно и споделя тази информация с другари, семейство, сътрудници, а най-после уголемява аудиторията си до милиони хора от целия свят с помощта на акаунта си в Инстаграм.

Така се ражда Богинята на глюкозата. Джеси даже напуща работата си по генетика в края на 2019 година и стартира да работи на цялостен работен ден, с цел да направи тази просвета налична.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР