Понички, пица, бургери - хората уж на шега приемат, че

...
Понички, пица, бургери - хората уж на шега приемат, че
Коментари Харесай

Висококалоричните храни са пристрастяващи


Понички, пица, бургери - хората сякаш на смешка одобряват, че тези храни са пристрастяващи, само че ново изследване от Университета в Йейл демонстрира, че напълно съществено въпросните произведения могат да подтикват нашия мозък, както някои упойващи субстанции.

Констатациите, оповестени в "Клетъчен метаболизъм ", упрекват комбинацията от въглехидрати и мазнини за унищожаване на "вродените сигнали, които контролират потреблението на храни " . Темите на проучването са освен за това, че сме все по-склонни да харчим доста пари за висококалорични храни с огромно наличие на въглехидрати, само че даже и единствено да визията на фотоси с тези закуски задейства нервните връзки в и мозъка и ги дефинира като повече от обичана храна.

Подсъзнателното оценяване на хранителния капацитет на избрана храна е умеене, което организмът ни е

развил

от времето на предшественици ни - ловци, означават създателите. В огромна част от човешката история храните с високо наличие на мазнини и въглехидрати са били рядко срещани. Тези храни се създават през последните 150 години, което не дава задоволително време на мозъка ни да научи, че са нездравословни за здравето. Изследването, представено от Metro U.K., изяснява тази мозъчна интензивност като улеснение на „ прехода към нормалното реагиране, както се следи при медикаментите за корист. “

Свързани публикации.. Комбиниране на храни – въглехидрати и мазнини 0 Какво се случва, когато прекаляваме с въглехидратите? 0 Белтъци, мазнини и въглехидрати 0

Изследователите считат, че тази невронна реакция предизвиква някакъв блян , който нашата физиология към момента не е приспособила. Те демонстрират, че центърът за заплащане на мозъка прави оценка храни с високо наличие на мазнини и въглехидрати - т.е. доста модифицирани храни - повече от храни, съдържащи единствено мазнини или единствено въглехидрати.

Посочват и минали изследвания, които демонстрират, че гризачите, които имат достъп единствено до мастни или до храни единствено с високо наличие на въглехидрати, могат да поддържат нормалното си тегло. Тези, на които са давани храни, които са в композиция от двете, качват бързо тегло. Това води до извода, че въпросната композиция пречи за поддържане на здравословно тегло и при хората.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР