Понеделник, 3 юли, е най-горещият ден, регистриран в света, по

...
Понеделник, 3 юли, е най-горещият ден, регистриран в света, по
Коментари Харесай

3 юли - най-горещият ден в света

Понеделник, 3 юли, е най-горещият ден, регистриран в света, по данни на американските Национални центрове за прогнози за околната среда, заяви Ройтерс.

Средните световни температури през вчерашния ден са достигнали 17,01 градуса. Това усъвършенства върха от 16,92 градуса от август 2016 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Светът е обзет от горещи талази. Южните елементи на Съединени американски щати от седмици страдат от жеги. В Китай температурите са над 35 градуса Целзий. В Северна Америка те доближават съвсем 50 градуса.
Дори в Антарктида, където е зима, са регистрирани ненормално високи температури.

Украинската полярна база " Вердански " наскоро регистрира рекордните за нея 8,7 градуса Целзий.
" Това не е достижение, на което да се радваме ", сподели Фридерике Ото от Института " Грантам " за проучване на климата, климатични промени и околна среда към Имперски лицей в Лондон. " Това е смъртна присъда за хората и екосистемите. "

Според експерти причина са измененията в климата, съчетано с появяващия се Ел Ниньо.
" За страдание, това дава обещание да бъде единствено първият от поредност от нови върхове, сложени тази година, защото възходящите парникови излъчвания, в комбиниране със засилващия се феномен Ел Ниньо, провокират нови пикове на температурите ", споделя Зик Хаусфатер, откривател в " Бъркли Ърт ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР