Понеделник, 2 април Мони Паси вика, че Русия на Путин

...
Понеделник, 2 април Мони Паси вика, че Русия на Путин
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 2 април

Мони Паси вика, че Русия на Путин от години водела една осмислена антибългарска политика. „ Аз не виждам, вика, никакъв смисъл ние да вършим някакви доста специфични жестове към този човек. На интернационалния терен Русия играе по разпоредбите на ръгбито, а ние - на балета… “ И по-късно Паси, не инцидентно е Соломон, пусна една бърза поредност от сентенции: „ С Русия би трябвало да се приказва с огромно почитание, само че в цялостно бойно снаряжение. Да нападаш Русия е полуда, само че да не се браниш от Русия е още по-голяма полуда. “
Не слагам под подозрение евроатлантизма на Пасито, въпреки всичко той тури началото. Но не мога да не загатна и другата страна на медала, по-точно на парата. Русия стартира да се завръща тук след епохата Костов, когато на власт беше царят, а Паси беше негов външен министър. И точно царят замисли далаверата за милиарди АЕЦ Белене. Нарочно не споделям за какъв брой милиарда, щото още е рано да теглим чертата.
Румъния изгони един съветски посланик, какъв брой за адет, дето се вика. Външният министър Теодор Мелешкану, който преди да стане министър е бил началник на разузнаването, вика: " Не зная в числа, само че ние усещаме доста солидно наличие на съветски шпиони… “
А ние нищо не усещаме. Щото в нашия басейн рибки няма и ние си плуваме, плуваме… 

Артистът Филип Трифонов написал отворено писмо до шефа на комисията по културата в Народно събрание Вежди Рашидов, в което го пита да чака ли лична пенсия или да пуска тото. И апропо атакува комисията към МК, която взема решение за пенсиите и персонално ръководителят ѝ: „ Научавам, че бил " театрал " по професия… Че Държавна сигурност псевдонимът му припомня за поговорката " огледал се Илия* отново в тия “… Въпросът, който ме вълнува, имам ли право като актьор " без псевдоним " да се надявам на лична пенсия, приживе? … Може би се разминавам по цветност с комисия, наподобяваща букет от псевдонимите " Евкалипт ", " Минзухар " и " Смрадлика ".
Председател на комисията е Иван Попйорданов и Трифонов припомня, че беше осветлен като конфиденциален помощник на Държавна сигурност с псевдонима „ Попов ". А Евкалипт, написа „ Дневник “, било тайното име на предходния ръководител на комисията… 

Учудвам се на господин Трифонов, че се учудва, че ченгетата вземат решение на кой какво и какъв брой! Къде живееш, бе, господин Трифонов?! Не виждаш ли, че на всички места ченгетата раздават наградите! Едно време пеехме една съветска частушка „ Кругом одни евреи… “ Като се почне от „ писатель Горький Алексей, остроумнейший еврей “, през „ отец моих идей, Карл Маркс - и тот еврей “, та се стигне чак до любовникът на лейди Чатърлей, който тоже был еврей... Та в тази песничка единствено би трябвало единствено да сменим евреите с ченгетата. Навсякъде едни ченгета… Навсякъде. И Юлия Кръстева, за която много интелектуалци се бият в гърдите с думите „ отец моих идей “, тоже еврей… Пардон, ченге, разузнавач, шпионирала е страната гостоприемник, която ѝ е осигурила стипендия да си доучи, богат брачен партньор и блестящо публично положение… В животинския свят се назовава облигатен паразитизъм. 

Като загатнах Юлия Кръстев… Много ми е погрешно. Всички пишат за интелектуалката от Сливен Юлия Кръстева, интернационална интелектуалка, и Гинка от Пазарджик, интернационална далавераджийка… Ами не е почтено, бе, мама му остаряла, по никакъв начин не е почтено! Седларска, почтено ли е? Зер ние в Пазарджик сме елементарни и бълбуци и немаме с какво да се гордеем, та до Гинка опряхме? А „ Като две капки вода “ гледате ли? Златка Райкова от Пазарджик, дето я сграбчиха в ефир, видяхте ли?

 Златка е извънредно безапелационна в рекламата на Кредисимо: „ Звъннах на олигарх едно… “ И незабавно и повярвах… По безапелационна е от Стефан Данаилов в Космодиск дори…

Не, ние също имаме своите гордости. С съображение кметът Попов сподели неотдавна: „ В цялата палитра на публичния артикул имаме дами, които вършат покупко-продажби за един милиард, които разбуниха държавата… има други дами пък, които с развлекателни шоа също добиват триумфи за нашия град… Ето, виждате ли каква богата палитра имаме. Така че всичко това е мотив за горделивост. Пазарджик е настоящ. “ 

Изключително богата палитра! Но не знам за какво пропуща да спомене, че от Пазарджик е и първият лорд в България, който е в същото време и първият лорд в света, спечелил купата си с… без значение, значимото е, че я е спечелил. И той е значима част от пазарджишката палитра.
А, бе, китаецът паднал некъде в Тихия океан. Имах известна вяра, че може да падне на Дондуков. Без искания от коя страна, все кяр… Ама на, паднал на ичка си майна… 

Оня ден кметът на Варна Иван Портних сподели: „ Безусловно достиженията на премиера в интернационален проект са неоспорими и той се трансформира в един от водачите в Европа ”. Това беше навръх 1-ви април, само че нямам доверие Портних да посмее да си прави таш… пардон подбив с тия работи. Сериозно го мисли. И много българите май го имат вяра.
Бедна ми, бедна Европа… Онова с бика е легенда. Истинското отвличане на Европа от говедата става в наше време… Европа на Конрад Аденауер, Жан Моне, Робер Шуман, Валтер Халщайн, Алтиеро Спинели стана Европа на Бойко Борисов, на Меркел, на неизтрезняващия Жан-Клон, да не се връщаме обратно да загатваме ония разбойници Саркози и Берлускони… Много тежка рецесия в жанра „ Лидери “, чак такава май не е било. 


Вторник, 3 април
Сега ще ви кажа нещо, дето по този начин ще ви изненада, че ще има да се чешете по главата до тази вечер. Гл. прокурор Цацаров вика: „ Няма данни за закононарушение и за контрабанда на цигари по отчета на турските служби за „ Булгартабак “. Наблюдаващият прокурор отказал да образува досъдебно произвеждане, тъй като на процедура „ няма данни за престъпление… " Дето разправяха, че Пеефски контрабандирал… Грънци, нищо сходно! Зер може основният прокурор да лъже?!
Двама пандизчии на непоколебим режим избягали от строго охранявания Централен софийски затвор. Какво избягали, тръгнали си като войводи през централния вход, където ги чакала кола. Единият имал револвер, другият нож. Подгонила ги единствено чистачката. Това, в случай че се направи на филм, ще бъде някаква абсурдистка комедия, като тия с Джеки Чан. Толкова неправдоподобно звучи. Затворници бягат, чистачката ги гони с парцала. Щото несъмнено са стъпили с мръсни обувки на преди малко измитото. А надзирателите, които знаели лютия манталитет на чистачката, не посмели да последват пандизчиите и да минат по митото…
Прав е Марк Твен, “действителността надминава всяка фикция, тъй като фантазията би трябвало да се преценява с някаква достоверност. ” А действителността не би трябвало. Може да си кара без всякаква достоверност. Поне българската реалност.
ДСБ и " Да, България " са тръгнали да се сплотяват на съществено. Щели да вършат нещо като „ Синята коалиция “ на Костов и Мартин Еванджелиста преди време. Христо Иванов и ген. Наско се договорили единствено те двамата да съставляват бъдещото обединяване.
 Препикали си територията, само че другояче щели да се стремят към петпартиен модел. Която друга партия реши да се причисли към тях, добре пристигнала, стига да е декларирала ясно сериозно отношение към ГЕРБ, и, естествено, да приема двувождието. Това се отнася за файтона на Витков, за файтона на Ненчев, за Зелените, за ДЕОС, за ДБГ и другите нанопартийки.
Ще го кажа без да го увъртам. Нещата отново отиват към на „ кучето в г*за “, както се изрази Радан Кънев предходната седмица. Едва ли някой различен, с изключение на обезверени маргинали ще се заловен на това погрешно хоро. И всички заедно ще гледат отново Народно събрание отдолу под опашката на коня. Защото на предходните избори сборните резултати на двете партии може и да са стигали за Народното събрание, само че в този момент може и да не стигнат. Защото мина време.  

И в Съюз на демократичните сили нещо шупва. Нали помните, те също са десни. Но това не им пречи да отиват на коалиция с национал-популистите на Валери Симеонов. Лукарски вика, че имали доста общи допирни точки с НФСБ. Например в пространството. Съседи били в постройка на „ Раковски ” 134. 

Роните се, господа, имайте го поради!  

Защото нищо не оферирате! Зовете се десни, но и вие не знаете за какво. Като сте десни за какво не ви чух да вземете отношение по измененията в Наказателен кодекс за битката против корупцията в частния бранш?! Панаир трябваше да извършите от тази формена идиотия! Ако тези промени станат факт (а какво може да ги спре?), всеки икономически индивид може да бъде разгласен за дебитор и да му се вземе бизнеса. Достатъчно е да погледнем единствено статистиката за междуфирмената задлъжнялост. И освен това. С тези промени, както сподели проф. Пламен Панайотов, " официално видяно, в случай че дадете бакшиш на сервитьора, и двамата отивате в пандиза ".
Та споделям, господа, да турите под баджа, на който гордо сте написали „ Десни “ и някоя и друга съответна дясна мярка, или най-малко контрамярка на политиката на еврокомунистите от ГЕРБ.
Жалко, отива си дясното! Таковаха му майката. Десните я таковаха, не левите, не враговете, а бранителите!
Ама то постоянно по този начин става.


Сряда, 4 април
Председателят на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов разяснява бягството на двамата от Централния: „ Случаи на бягство от пандиза постоянно е имало, като се стартира от времето на граф Монте Кристо и се стигне до строго охранявания " Алкатраз ".
 „ Времето на граф Монте Кристо “, прочут също и като Едмон Дантес, е времето от 1815 година, след Стоте дни на Наполеон, до 1838 година Но ние имаме съмнение, че бягства от пандиза е имало и преди този момент. Но пък и Цецерон застана зад мнението на Кирилов: „ Аз мисля, че историческият обзор, който направи сътрудника Кирилов, демонстрира, че през годините е имало такива случаи освен у нас… "  

За достойнството на пагона, Борисов не взе отношение по въпроса. Но той пък е отговорен тарамбуките в ГЕРБ да мислят, че и от „ Алкатраз “ може да се избяга. В спор за оградата по границата Борисов сподели: „ И Берлинската стена се преодоляваше. От „ Алкатраз ” има избягали... “ Което е едно почти правилно изказване. Има единствено един опит за бягство от „ Алкатраз “ през далечната 1962, само че не се знае дали е сполучлив, тъй като за ориста на бегълците в никакъв случай нищо не се чува. Най-вероятно са се удавили в океана. По този случай е основан филмът " Бягство от Алкатраз " с Клинт Истууд. Откъдето и Борисов се подвежда. Той малко се предоверява на филмите и това не е вярно. Доста от художествените измислици в „ Кръстникът “… Ама да не се отплесвам… 

Човек, когато предава познания, би трябвало да знае, че носи отговорност. Преди години излезе информация, че „ Камасутра “ била сбъркана. През 1883 година някакъв англичанин я превел през просото и оттогава този превод се възпроизвеждал. И едно приятелче, като научи това, се хвана за главата: “Ужас, вика, на какъв брой дами, вика, съм предал неверни познания. ”… И потегли да ги обикаля една по една да изправя грешките. Това беше по времето, когато, по израза на моя другар Нелко Начев, сменяхме по три транспортни средства, с цел да идем да кажем на някого, че е простак. А в този момент е въпрос на два клика…

Моята другарка Таня Лозанова незабавно ги е накликала: „ Мернах шефа на правната комисия и... благата тя - министър на правораздаването. Колко старания поставят да наподобяват умни, мислещи... “
Подиграва ги, а то не е за насмешка. Вие, дето това ви е елементарно, нямате визия какъв напън е да се правиш на интелигентен, когато си галош по рождение… В хилядолетната човешка история са тествани разнообразни способи, само че за жалост, единствено един единствен е потвърдено ефикасен – безмълвие. Но те, горките, би трябвало да приказват, обществени фигури са, постове заемат…
В пловдивския парк „ Лаута ” към този момент щели да глобяват по 50 лева всеки, който люпи семки и плюе люспите по земята. На видни места из парка били сложени предупредителни табели: „ Забранява се изхвърлянето на семки и люспи отвън избраните за задачата места. Глоба: 50 лева “ Защото културното пловдивско население ходело привечер при хубаво време в парка да полюпи семки. Представяте ли си? От Пловдив ли си майна или от провинцията... При люпенето на семки, считам се способен и по тази причина ще ви обясня, има една специфичност. Най-приятно е да плюеш на земята. Може да събираш в шепата, само че то е някак си половин наслаждение. Ще го кажа искрено, нека не ви възмутя. Да ядеш слънчоглед и да плюеш в шепата е като да правиш секс с презерватив.

По принцип не сме носталгик, само че като прочетохме по какъв начин майничките люпят семки на воля, ни стана мъчително за ония волни времена, когато в празник цялото село се събираше на селската морава. Музика, кръшни хора, захарен памук и доста слънчоглед. Имаше един ром бай Гого, продаваше най-вкусния слънчоглед. Зевзеците твърдяха, че циганетата пикаели в него и по тази причина ставал толкоз апетитен.
Но до тук с носталгията. По едно време националната милиция се зае с бай Гого. И стартира да го гони като империалист. Докторите рекли, че бай Гого работи в нехигиенична среда и стоката му е рискова. Може да стане преносител на всеобщи болести. Точно по това време в блоковете на Трудово-кооперативно земеделско стопанство се изливаха цистерни ДДТ и „ Форте ”, извънредно рискови токсини, хвърляха се тонове изкуствени торове, комините, превърнати в знак на социалистическия напредък, бълваха токсини, които ние поемахме самоуверено с въздуха на свободата… Сиромашия до шия. 26 ст. трудовака! Премиерът Борисов достоверно пресъздава бедността тогава, въпреки че персонално я е гледал през оплитам само…
Исках да кажа, че преди време имаше малко удоволствия, които човек можеше да си достави облечен, и люпенето на семки беше едно от тях. По-късно към този момент, доста по-късно, при демокрацията, попаднах в редакцията на в. „ Монитор “, управителен от Петьо Блъсков. И бях извънредно благополучен да установя, че там се ядеше слънчоглед по този начин, както преди време го ядяхме на селската морава. По светлия образец на Началника целият колектив люпеше и плюеше по земята. И няма да ви лъжем, че сме правил изключение. Чистачките не бяха толкоз страшни, колкото в Централния, само че персонално ние внимавахме. Ходехме да люпим в общите пространства, а в кабинета си събирахме люпките в пластмасова чашка.

Знаете ли какво? Според нас през 2013 година доста хора ходеха на митингите, с цел да полюпят семки на мира. Ние най-малко по тази причина ходехме.
Боже, по какъв начин се отплеснахме. Но е значимо. Люпенето на семки е от обичаните занимания на нашия народ. И безусловно и преносно…


Четвъртък, 5 април
Питат по тв приемника министър Радев какво мислят в Министерство на вътрешните работи за бягството на пандизчиите. Вика: „ Не мислим, действаме. “ Разбирате ли?! Действат без да мислят! И то си личи… Много от дълго време сме ви предизвестил, че министърът е доста, доста къпан…
А на въпрос за „ храбрата чистачка “ напряко се нервира: „ Не е по този начин с тая чистачка! Всички по този начин го повтарят. Не е единствено тя - има обществен служащ - Кръстев се споделя... Той бяга по левия тротоар, той стреля против него Пелов. Той се скрива зад дърво. И вижда, че какво да направи повече там, няма нищо какво да се направи там. Чистачката не осъзнава какво й се случва и бяга по пътя в действителност. Тя е отивала да види къде бягат тези, тъй като тя в действителност ги познава. Всъщност ги е преследвал различен сътрудник, който е чиновник вътре, формалната работа. Пелов стреля против него. Там има коли, в случай че видите тези двете улици, те са цялостни с коли, хора несъмнено са щъкали и са се движели… “

Познахте ли го? Лингвистичната школа на Цецерон. И, както си е редно, учениците задминават учителите си. Е, Цецерон особено мъчно може някой да го задмине. Той е нещо като Аристотел за ГЕРБ… Помните ли, когато ви разказвах, че Борисов и Цветанов са страшни, само че доста по-страшно ще е това, което ще пристигна след тях? След полуидиотите постоянно идват цялостните идиоти!
А, бе, казвал ли съм ви, че французите имали един крал от династията на Каролингите, на който викали Карл Простия (Karolus Simplex). Толкова бил елементарен, че подарил на викингите част от кралството си – днешна Нормандия…
 Сн. Крадена...
Като виждам от север казаците, от юг резняците…

Въпрос в „ Стани богат “ по тв приемника ме извади от контакт: „ Кой разсъдък се търси с радиотелескоп? “ И първият отговор е шопският. Представяте ли си в едно изречение шоп и разсъдък. Не отхвърлям, че може да го има, само че се търси с микроскоп, бе, алоу! Не с телескоп!
А, бе, братя, какъв разсъдък, бе?! Стигнете ли Вакарел, забравете тия работи…
В. „ Сега “: „ Японските макаци лекували напрежението си посредством спа “. Какво съвпадане! Българските макаци постъпват по същия метод. Идете в неделя да вземем за пример във Велинград и ще видите че от макаци и женските им не можете да си намерите място…
Пък Българска национална телевизия оповестява, че към 300 хиляди макаци, извинете, българи,
се гласели да тръгнат на път в последния работен ден преди Великден. Само от София се очаквало да излязат 150 000 автомобила. Според милицаите най-натоварени щели да бъдат автомагистралите и пътят за Кулата. Щото доста българи желаят да топнат задника в топлите гръцки морета. Но май тоя път ще се заловен за палците с опрощение. Синоптиците вещаят за Великден у нас слънце, в Гърция – дъжд. Та ще забележим къде ще е по-добре…

Знаете ли по какъв начин се назовава човек, който не се учи и от личните си неточности? Ако не ставаше дума за мен си, непосредствено щях да ви го кажа… Ето какво сме написал през 2013 година
„ Станаха ли ви красиви яйцата бе, братя? Аз два пъти варих по 20, и изкарах общо 15 здрави, в смисъл единствено малко напукани, само че другояче годни за боядисване. Госпожата вика, че било, щото съм ги слагал от хладилника непосредствено във врялата вода. Глупости! Тя по кое време кокошката има дефицит на калций и от стайна температура да ги потапяш, все тая… Едно време на село две седмици преди Великден почвах да им давам гасена вар. Веднъж им дадох и негасена, само че не им понесе. “
И ето тая година същото. 17 от 36. 47%. Което не е зле. Обаче станаха неземно красиви. И написах на страницата си, че ще взема да си изпляскам и аз яйцата във Facebook, па да става каквото ще. И то стана. И от мъжкото подсъзнание не се удивлявам, обаче дами да поучават да съм ги обръснел първо, да съм ги вапцал… Пишман станах и 10 пъти се изчервих.
Утре е Разпети петък и предизвестявам, че няма да работя. На тоя ден е грехота да се работи. А писането е работа, колкото и да не ви се има вяра. Не се работи, както изясни господин министър председателят, „ Да сме съпричастни с Началника ”. Празник е. Празнува се разпъването на Христос!
И ще припомня отново, щото хората са неблагодарни и не помнят. Ако разпети петък е почивен ден, изискуем това на премиера Борисов. В цялата ни към този момент 28-годишна най-нова история той единствен се погрижи да направи по този начин, че народът да не влиза в грях, като работи на този ден. По-точно върви на работа.
На Великден постоянно ми става мъчително за атеистите (в болшинството си пенсии, социализирани през комунистическо). Целият народ чества, яде и пие, те не честват. Ако щат.


Петък, 6 април
Както споделих, през днешния ден няма да работя. По моя си традиция на разпети петък постоянно отстранявам време да мисля за комплицираната човешка орис и по какъв начин незабелязано тя минава от „ Осанна ” към „ Разпни го ”. Съветвам и премиера това да направи.

P.S. Не можах да се въздържа, видях го и ми се прииска всички да го видят. Толкова е хубаво. Мария Донева, несъмнено:

Христос възкресе за положителните,
за влюбените във дамите си,
за работливите, за кротките,
и за самотниците с котките.

Но и за тъпите, за злите,
за подлеците и крадците,
и за живеещите в грях.
И, в действителност, най-много за тях.

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР