Понеделник, 16 ноември Днес цял ден чета коментарите под Из

...
Коментари Харесай

Из делниците на един луд |

Понеделник, 16 ноември

Днес през целия ден чета мненията под „ Из делниците… “ и се кефя на топлото посрещане. Какво пък, потрудил съм се, заслужил съм си го! Така де, не е ли по този начин?

Г-жа Христозова, професор по правопис, ме направлява внимателно, че се пишело полилей, а не полюлей, както наша благосклонност е написал. Защото идвало от „ поли “- доста. Я, да му се не види! Ама казвайте ги тия работи в точния момент, бе! Аз си мислех, че идва от клатя, щото полюлеите имат това качество да се люлеят, да се клатят.
Госпожата ми заяви превантивно етимологията на още една сходна подла дума - вертолет. Идвала от отвесно, а не от върти.

Иначе госпожата ме похвали, че за публицист съм пишел много вярно. Не се зарадвах изключително. Две литоти вкупом – „ за публицист “ и „ много “, не са за радване! „ Но пък, вика госпожата, значимото е, че е забавно. Сега четох на един мирис и се задъхвах. “
И други споделят, че четат на един мирис. А 18 000 знака на един мирис са си суицидно предизвикателство. Дишайте, другари, дишайте! Да не се удуши някой! В Ковид сме, би трябвало да дишате, с цел да поддържате сатурация сред 95% и 98%. А, бе, знаете ли, че на Бойко Борисов сатурацията му била 113%. На доктрина не може да бъде повече от 100%. Но при него е повече, тъй като при него въздухът е под налягане.

Мамка му и прасе! Докъде ни докараха! Да се чудиш с живота ли да се бориш, за живота ли да се бориш?!
Пък FBF (фейсбук френд) Тодор Павлов вика: „ Когато естествени хора вземат властта, на Доктора незабавно би трябвало да му се поверят най-малко министерствата на образованието и на културата! Поне за тия ресори да не мислим. “

Е отлично, отлично! Благодаря! Пази ме, Боже, от приятели… Ще цъфне докторът с тия „ постни дробчета “. Те са за кокошкари, на нас ни би трябвало шир! Навремето, през 1931 година, Народният блок, качамак от партии (демократи, доксан докуз земеделци, националлиберали, радикали) отпред с Директива за птиците, печели изборите и прави държавно управление с министър председател Александър Малинов, което доста наподобява на днешната БКГ (безидейна коалиция за грабеж). Като почнали да си разделят министерствата, никой не желал да вземе образованието и правораздаването поради мизерните им бюджети. Стигнало се даже до там, че по-късно, в третото държавно управление на Мушанов, тези министерства нямали лични министри. По думите на Ляпчев, всички желали " тлъстите кокали “, а не „ постни дробчета ".

Не, господин Павлов, депозирам оставка! Докторът по-малко от министър председател не приема! Партия „ Четвърти километър “ е единствената, която може да поправи двете съществени неточности на държавното управление на Борисов, които от дълго време сме показал - във външната и във вътрешната политика.

Г-жа Ботева пък ми написа: „ И през вчерашния ден го четох. И през днешния ден. И на следващия ден ще го прочета. Не мога да се спра… “
Спрете се, хора! Четете по един път. Защото в случай че го прочетете два, не дай Боже и три пъти, може да запомните нещо. И аз след това по какъв начин ще го повторя, като ми потрябва?!

Ето в този момент виждам свинщините на патриотите и желая да изтъквам Самюел Джонсън: „ Патриотизмът е последното леговище на негодника. “ Обаче съм го цитирал през 2018 година И в този момент би трябвало да се лиша от хубавия откъс, щото госпожа Ботева си прави кефа да чете по три пъти!

Още по-лошо е с простотиите, които самичък сме си измислил. В зората си през далечната 2002 година доктор Филипов предизвести, че простотии се измислят доста мъчно. С умните работи е по-лесно, само че те пък не се търсят изключително.
Борис Ангелов, основен на в. „ 19 минути “, разяснява: „ СтанА си класик и туй то! “

Без да желая, бе, сътрудник! Ей така, до момента в който се борех за залъка горчив.
В анотацията към книгата си „ Почтени убийства и други пиеси “ Юрий Дачев загатва един воин от възрожденската ни драматургия, който казвал: " Който постоянно дращи – навикнува ".

А, бе, тоя дали не ме бъзика нещо?

Както и да е. Стига сме се пъчил! Благодарим за овациите!
Знаете ли какво е записал Чудомир в дневника си с дата 21 ноември преди 62 година? " Овациите губят своята цена, като си спомним, че терминът произлиза от латинската дума ОВИС, което значи овца. "
Не разбирам обаче дали това е в дателен или в получателен падеж. В получателен би трябвало да е.

Вторник, 17 ноември

Във Facebook чета постинг на Радослав Бимбалов. Чул, че Борисов има включване онлайн и отишъл да види. „ Попаднах, вика, на някаква равнища, някакви хора в далечината, а зад кадър отчетливо се чува познатият пълнозвучен глас на премиера: - „ Д**ба майка им глупава! Давай да бегаме от тука. “ Шехеразада бързичко съумя да спре лайфа и да изтрие видеото, само че то се запечата вечно в ушите ми. “

Не вървим на добре. От ден дневно изпростяваме от ден на ден. Започвам да се опасявам дали няма да пристигна време да викаме: „ Ех, Борисов беше съсловия над днешните… “ Неведоми са пътищата Господни. И по-добре, че са неведоми! Както споделя един мой настолен другар, „ Завесата, която скрива бъдещето от очите ни, е изтъкана от ангел на милостта. “
По тв приемника демонстрираха напредничав метод на садене на дръвчета, фиктивен в Разград. Рационализаторите ги засадили заедно със саксиите. Не едно и две, а стотици дървета по европроект за 5,5 млн. лева Dog drags - no tracks. (Куче влачи - следа няма.)

Действителен случай. Разправяше ми един, че един път, като минавал около Военна академия, чул някой да вика зад дувара: „ Зеленото нагоре, зеленото нагоре… “ Не се стърпял, подскочил да види. Военни садели кипариси.

Кметът на Разград вика: „ Аз мисля, че това е престъпление… “

Сериозно? Стига, бе, по какъв начин се сети?!

Пък в столичния регион „ Средец “ строителите бетонирали дърветата по ул. " Петър Парчевич ". Поради което кметът Трайчо Трайков сторил курбан заместника си по строителство и архитектура инж. Манолов.

Време е да стартираме да привличаме всички сходни на горните под углавна отговорност по оня член, който санкционира за тъпотия с щурм. Не знам кой е, само че от Илф и Петров съм чувал, че има подобен. Докато не инкриминираме тъпотата, тя все ще напира като въшка да излезе на чело.

Чета: „ Остров „ Св. Св. Кирик и Юлита ” край Созопол става третият Лувър. “ Делегация от МК, посланиците на Франция и ОАЕ, шефът на Френската организация за музеите и така нататък огледали острова по отношение на концепцията да се трансформира в международен център на изкуствата, по сходство на музеите в Париж и Абу Даби. Обаче, в случай че френският Лувър бил изработен за 200 години, българският щял да е подготвен до половин година! Дето викаше Гошо Тарабата „ За 15- 20 година България би трябвало да реализира това, което други нации при други условия са постигнали за столетие. “

Ще, ще! Лувър и нищо по-малко! От Искъро по-длибоко нема…

Не знам какво да кажа. „ Всичко Мара втасала, единствено гъза си не сресала. “ Кога, бе, братя, по кое време ще разбере тоя елементарен народ, че има толкоз доста мотиви за невзискателност?! Какъв трети Лувър, какви пет лв.!

Като споделяме елементарен народ, не твърдим, че целият народ е елементарен. Но, в случай че не вземем ограничения, ще стане. Защото нелепостта е заразна. Научен факт. Полани психолози от Маями организираха опит и потвърдиха, че нелепостта в действителност е от прилепчивите заболявания. Психолозите съставили групи от глупави и умни, които да живеят няколко месеца дружно. За да оцелеят в компанията на простаците, умните почнали да прикриват интелекта си, спрели да четат книги и изгубили предходните си ползи и затъпели.

Емпиричният ни опит удостоверява тези заключения. И все по-често се замисляме дали си коства да се съпротивляваме повече. Само си тровим живота. Дето викаше сътрудника Волтер, „ в случай че бях елементарен като толкоз други, щях да бъда благополучен като тях “. На същото мнение е и Флобер: „ Три неща са нужни на индивида, с цел да е благополучен: да бъде малоумен, да се обича, да има положително здраве. Но, в случай че му липсва първото, останалите са безполезни. “

Сряда, 18 ноември

Вицепремиерът Захариева заяви, че България е блокира началото на договарянията на Македония с Европейски Съюз за присъединение. Българската позиция е, че Северна Македония все още не извършва контракта за добросъседство от 2017 година София упорства в преговорната рамка да не се употребява изразът „ македонски език “ и да се включи експлицитен текст, че македонците нямат искания за македонско малцинство в България.

Дето викат докторите, болен се такова на легло. Когато през 2018 година Заев сподели, че Илинденското въстание е чисто македонска работа, Борисов го предизвести, че е прекомерно рано да рита кросното: „ То си е за негова сметка. Когато пристигна до Европейски Съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща. “

И ето на, спомнихме си.

Ако в този момент пуснем македонците без да поемат безапелационни задължения, доста скоро ще чуваме от новите европейци думи като тези на шефа на Македонската осведомителна организация Зоран Иванов: “Сите фригидни кучки свршуваат на Македонија, Бакојани 2008-ма, Захариева 2020-та. ” И Зоран Заев евентуално ще даде воля на напиращите в него стремежи да ни покаже междинен пръст! Макар че каквито и задължения да поемат, няма гаранции. Дора Бакояни, някогашен гръцки външен министър, е сестра на сегашния гръцки министър председател Мицотакис. Но на макето не му дреме, гърците към този момент споделиха „ Да “.

Навремето подлагали на критика доста американския президент Линдън Джонсън, че не желае да уволни шефа на ФБР Хувър. Джонсън рекъл: “Предпочитам да ми е в палатката и да пикае на открито, в сравнение с да е на открито и да пикае вътре. ”
Мисля, че тези съображения са годни и за макетата.

Освен това Македония отвън Европейски Съюз си остава лесна плячка за бялата мечка. Защото Русия е мощно заинтересувана от процесите на Балканите. Помним по какъв начин казаците пикаеха газ, когато Гърция и Македония се споразумяха в Преспа.

Миналия път споделих, че за днешното състояние избрана виновност носи „ огромният “ посланик Бойко Борисов. Да прибавим в този момент към виновността му и външния министър Екатерина Захариева. Защото тя, горкана, не е отговорна, че е куха като водосточна тръба. (Идеален случай да възкликнем: Господи, дай на нея мозък, а на него по мозъка!) Помните ли по какъв начин тази набедена дипломатка се изцепи през юни 2017 година, че сме признали македонския език, щом сме признали страната? Вероятно на 5 януари 1992 година е била още на Мелмак. Иначе щеше да знае, че тъкмо езика им не сме признали.
Докторът, като македонски шурей, постоянно е следял изкъсо тази проблематика. И през годините е писал всякакви неща за макетата. Ето някои от тях, показани в тезисна форма:

1. За разлика от другите народи, които са зародили по натурален път, македонската нация е резултат от „ кабинетно изследване ”, както се показват някои изтъкнати политолози.

2. Ако перифразираме един графит, Македония – това е България отвън себе си.

3. На този ебан полуостров всичко е история, единствено история и нищо друго! И огромният проблем на македонците е тъкмо в това, че всички си имаме история, а те имат единствено география… Засега. Щото до момента в който си измислят историята, ще си изгубят и географията. Албанците се плодят повече и от нашите роми.

4. До скоро най-лесната университетска дисциплинираност беше “История на Македония ”. По-малко за учене по тази дисциплинираност са имали единствено неандерталците, на които целият учебник по история бил 1 стр. (плочка по тяхному). Македонската история обгръща десетина години към Санде Македонски (щото тоя пич нали починал рано), след това от 976 до 997 година СамОил и по-късно скачаш напряко в XX-и век: 1903 година – Кръстьо Мисирков основава книжовния македонски език, 1934 – Коминтернът измисля македонската нация и така нататък

5. Македонският език е пиджин (Pidgin Bulgarian), което си е български, със сръбски, албански и малко западни примеси.

6. Евреин е специалност. Руснак и американец са фикс идея. Българин е орис. А македонец е диагноза.

7. Някой ми разправяше, че гърците желали новото име да е Горна Македония, само че македонците не се съгласили, тъй като името Горна Македония пазели за Луната. Но може и анекдот да беше…

8. Македонците, въпреки че са българи, са подли като гърци и нахални като сърби. Изобщо на този ебан полуостров гените по този начин са се каращисали, че всеки е взел всичко най-лошо от другите и е изгубил дребното положително, което е имал…

9. Действителен случай. Един земляк си бил татуирал на оная работа името на гаджето си – Таня. Обаче цялото име се виждало единствено при възбуденост, другояче единствено първата и последната писмен знак – Т и Я. Веднъж отишъл в Скопие и там в една социална тоалетна без да желае видял на прилежащия писоар да се облекчава един македонец. На неговия също пишело ТЯ. И нашият не се сдържал, попитал дали и неговото гадже не се споделя Таня. Не, рекъл македонуцът, на моя написа „ The former jugoslav republic of Macedonia ”.

Нужни ли са още доказателства, че македонците са чисти българи? Именно те ще създадат четвъртия Лувър!
Преди време Александра Гюзелева написа във ФБ какво ѝ рекъл един сърбин: „ Бугари и сърби сме све едно лайно, на две срезано ". Струва ми се, че тая приказка върви повече за българи и македонци, не ли? Да!

Четвъртък, 19 ноември

Драма с детайли на комедия пред централата на Вътрешна македонска революционна организация в София. Протестиращите отишли да създадат серенада на патриотите. Обаче на Джамбазки не му харесало и провел самоуверен отпор. Барикадиралите се опълченци пробваха да полеят жителите с чешмяна вода с маркуч, очевидно подготвен авансово. За всеки случай. По-точно, за подобен случай. Когато водата не даде нужния резултат, героите на войводата Джамбазки започнаха да хвърлят бомбички. Запитан по-късно от кое място са ги взели, той сподели: “След като гледаш 100 дни митинги и виждаш какво се случва, в случай че имаш две мозъчни гънки в главата си, ще си помислиш дали пък да не се подготвиш. ”

Бърка! Решението да си набавиш пиратки и да ги мяташ по протестиращите жители се взема с една мозъчна дипла. При две има действителен късмет да бъде отхвърлено. Представете си какво би станало, в случай че някоя бомбичка падне в лицето на някой жител и го ослепи! Е тогава позорно ще си отидат и Борисов, и Каракачанов и цялата сбирщина! Ама това да го помислиш се желаят малко повече гънки…

Патриотизмът не е за елементарни хора. Простите карат-варат, все го изкарват на принуждение, на пердах, на расизъм, на ксенофобия… Патриотизмът е за интелигентни хора. Но пък, за жалост, след Волен, Капка, Слави Бинев, Каракачанов, Валери Симеонов и така нататък, които обърнаха патриотизма на гечинмек, интелигентните хора не щат да имат нищо общо с патриотизма...

По едно време измежду тълпата, протестиращи на „ Пиротска “ се появи това нещо Сидеров, изглеждаше под мощно влияние, в случай че ме разбирате. Беше се маскирал по този начин, че никой да не го разпознае и доста се ядоса, че никой не го разпозна. Почна да провокира ченгетата, които внимателно го изведоха от полесражението, като по пътя малко го побиха. Вероятно преди да открият самоличността му. Но те не бързаха доста да я открият.

Министър Иван Каракачанов вика: „ Имат шанс, че аз не съм бил там. Нямаше да има единствено водни струи, повярвайте ми. Какво чакаха, да ги посрещнем с баница ли? “



Интересно какво ли е щял да направи, в случай че е бил там. По-голяма работа от тая на фотографията? Пуста гьостерица! Да го подпукаш по дебелия дирник!

Шефът на щаба ген. Мутафчийски вика: „ Смущаващо е, че ще се сдобием с толкоз огромен брой ваксини и на такава голяма цена. Но очевидно по този начин е фиктивен механизмът, по който се работи в Европейски Съюз. "

Докторе, по какъв начин си със математиката? Можеш ли да смяташ проценти? Например какъв брой са 2% от 500 млн.? А 3%? Намеквам за огромната корупция, в съществуването на която имам вяра, само че в разкриването ѝ -не!

Фармацевтичната мафия е една от най-страшните и циничните. Ашладисана с европейската администрация се получава такава корупционна синергия, каквато светът не е виждал. Преди 3-4 години немската компания " Грюнентал " се извини с 50 година забавяне за вредите, нанесени от нейното лекарство талидомид, причина за това десетки хиляди бебета да се родят с тежки малформации. По този мотив през 1961 година се развихря един от най-големите медицински кавги. На него е отдаден и романът „ Опасно лекарство ” на Артър Хейли. Макар, че Хейли много е смекчил картината, въпреки всичко можете да добиете визия за алчността, безотговорността, безпардонността, и най-много всеобщите подкупи и шантажи на огромните фармацевтични компании. Методи, които съгласно нас, не са се трансформирали доста и до през днешния ден. Талидомидът, продаван под разнообразни имена в над 50 страни, е причина за над 20 000 бебета с фокомелия (от гр. – фоке – тюлен и мелос - крайник).
От " Грюнентал " прибрали паричките и след 50 години се сетили да се извинят!

Петък, 20 ноември

Президентът Радев удостои трима българи с Почетния знак на президента - Даниела Кънева, проф. доктор Лилия Райчева и Милен Гетов. Държавната глава се стимулира с това, че тримата били дали своя „ важен принос в българската публицистика, отстоявайки високи художествени и нравствени стандарти на всички места, където са работили “.

Навсякъде! И тримата наградени са разкрити като сътрудници на Държавна сигурност. И там ли са отстоявали високи нравствени стандарти?! Стига, бе!

Май е прав Христо Христов да напише в desebg.com, че президентът очевидно ги избира по агентурно минало. Защото по закона за досиетата има право да изиска предварителна инспекция на лицата, които има намерение да награждава, само че не го е направил. Изглежда съпричастността на някои хора към тоталитарните служби по никакъв начин не го тормози. Така наподобява и май е тъкмо по този начин, както наподобява.
Излязоха претекстовете на Варненския апелативния съд по делото „ Марешки “. На 14 септември варненските магистрати го осъдиха на 4 година затвор и санкция от 8000 лева, тъй като изнудвал варненски предприемач да му заплаща по 10 000 лева на месец, като го заплашил, че ще му съсипе бизнеса. И почнал даже да осъществя заканите си.
От претекстовете се вижда, че съдът е безапелационен по отношение на това че зам.-председателят на Народно събрание е забъркан в незаконна активност.

Прав е Слави, нема такава страна! Няма парламентарна република, в която ръководител на Народно събрание да е една тъпа кърджалийска утка, заместител на утката да е наказан за рекет нарушител, министър председателят да е мутра, факт, приет от двама (за толкоз знаем!) американски посланици. Премиер, който от 4 месеца обикаля страната и радостни популацията. А основен прокурор да е правист със подозрителен професионализъм и още по-съмнителни морални качества. За контактите му да не приказваме. И тъй наречените, и така нататък

Всъщност, това, дето министър председателят обикаля затънтените села и паланки ме радва. До там от дълго време не може да се стигне с писане. И ние няма по какъв начин да разбираем на тези хора какво знамение невидено ни ръководи. Но Борисов ни облекчава, като върви и се демонстрира. Проблем е малко това, че върви и по чужбина да се демонстрира. Навремето Радой Ралин питаше: „ Простакът, в случай че се изявява в чужбина, не издава ли държавна загадка? ”

Според мен издава и е извънредно време прокуратурата да се заеме!

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР