Поне стотина протестиращи демонстрираха на Капитолийския хълм и окупираха част

...
Поне стотина протестиращи демонстрираха на Капитолийския хълм и окупираха част
Коментари Харесай

Протестиращите на Капитолийския хълм призовават за прекратяване на огъня между Израел и Газа, десетки арестувани

Поне стотина протестиращи демонстрираха на Капитолийския рид и окупираха част от офис постройка на Камарата в сряда, призовавайки законодателите и администрацията на Байдън да упорстват за преустановяване на огъня в Газа, която е подложена на израелски въздушни удари след смъртоносната терористична офанзива на Хамас.

Облечени в черни тениски с надписи „ Евреите споделят преустановяване на огъня в този момент “ и „ Не в наше име ”, деятелите седяха, пляскайки и пеейки на пода в ротондата на офис постройката на Cannon House и издигнаха огромни банери с надписи „ Прекратяване на огъня ” и „ Нека Газа живее ”.

Полицията на Капитолия сподели, че митингите не са позволено вътре в постройката и няколко стачкуващи бяха задържани.

изказване на X, по-рано известно като Twitter.

Протестът беше проведен от Еврейския глас за мир, еврейска антиционистка организация.

Преди седящата проява стотици хора се бяха събрали в National Mall покрай Капитолия, призовавайки администрацията на Байдън да призове за преустановяване на огъня.

„ Байдън в действителност е единственият, който има силата да оказва напън върху Израел тъкмо в този момент и той би трябвало да употребява тази мощ, с цел да избави почтени животи, " Хана Лорънс, 32, която пристигна от Върмонт.

Линда Холцман, 71, равин от Филаделфия, изиска неотложно преустановяване на огъня и прикани Байдън да „ отвори очи “.

„ Вижте какво се случва в Газа. Вижте опустошението в Газа ", сподели Холцман. " Ако желаете да можете да живеете със себе си, би трябвало да се изправите и да прекратите геноцида. Настоявам за преустановяване на огъня незабавно. "  

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР