Поне с 40 лева са скочили цените на някои ресторанти

...
Поне с 40 лева са скочили цените на някои ресторанти
Коментари Харесай

Ресторантите вдигнаха мизата за баловете

Поне с 40 лв. са скочили цените на някои заведения за хранене за абитуриентските балове тази година. Това признаха пред " Стандарт " шефове - на 119-то СУ Диян Стаматов и на 51-во - Асен Александров. 

Някои от учебните заведения са резервирали места за зрелостниците още преди последния локдаун, само че все пак кувертите са били по-високи от предходната и по-миналата година. През 2020-та година някои школа се въздържаха да проведат балове. Онези, които бяха създали резервации, си върнаха парите във тип на ваучери, с които съучениците могат да си създадат другарска колекция по-късно, или да се възползват от другите услуги на хотела - СПА или коафьор.

" Бих оправдал ресторантьорите, единствено в случай че би трябвало да работят на половин потенциал и зрелостниците да са допълнително от една зала, с цел да се спазят условията ", разяснява Асен Александров, шеф на 51 СУ. Засега няма възпитаници, които са отказали да вземат участие в абитуриентските балове, откакто изкараха цяла образователна година у дома. 

Парадоксално е, че откакто се позволиха сбирки за повече от 15 души, фамилиите всеобщо резервират абитуриентско изпращане с родственици при никакви противоепидемични ограничения в дребни квартални заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР