Поне по три пъти месечно се вика полиция в спешните

...
Поне по три пъти месечно се вика полиция в спешните
Коментари Харесай

Три пъти месечно идва полиция в болниците

Поне по три пъти месечно се вика полиция в незабавните отделения на лечебните заведения в страната. Причина за това стават пациенти хулигани или буйни техни близки. Реалните случаи са в пъти повече, само че медиците алармират единствено за най-сериозните обстановки. Статистиката е в следствие от изследване на „ Монитор “.

„ Работещите в лечебните заведения нямат право, а и не разполагат с механизъм, по който да се оправят с хулиганите, да ги принуждават да изоставен болничното заведение или да ги глобят ", изяснява представителят на Университетската болница „ Света Анна ” в София Антон Луков.

Припомняме, че преди към месец тъкмо там нахален пациент стартира да троши порти в хирургичното поделение. Скачаше и да бие лекари и медицински сестри. Луков изясни, че причинителят е възнамерявал всичко авансово, защото е поставил ръкавица върху камерата за видеонаблюдение.

В УМБАЛ-Бургас се разигра сходна обстановка през лятото. Тогава немец с психологични отклонения е останал в болничното заведение в продължение на три месеца “, споделя представителят на здравното заведение в Юлия Андреева

Друг случай отново в бургаската болница е с пийнал англичанин, който дошъл с сякаш окървавени облекла, само че не можел да изясни къде тъкмо по тялото се е наранил. Малко по-късно, станало ясно, че аленото по облеклата му не е кръв, а примес за настилки.

Юлия Андреева изяснява, че годишно пациентите с сходни прояви, поради които се постанова да се вика полиция, наброяват 30.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР