Поне 100 души бяха убити, а над 700 ранени в

...
Поне 100 души бяха убити, а над 700 ранени в
Коментари Харесай

Новата война в Израел! Жертвите надхвърлиха 300

Поне 100 души бяха убити, а над 700 ранени в Израел в резултат на офанзивата на палестинското придвижване Хамас. Това е най-смъртоносното нахлуване от години в Израел.

Рано тази заран въоръженото крило на палестинското придвижване Хамас, което управлява линията Газа, предприе масиран ракетен обстрел по израелската територия. Според разнообразни източници са били изстреляни сред 2500 и 5000 ракети. Паралелно с това въоръжени бойци са навлезли на израелска територия по вода и море.
-->
Израелският министър председател Бенямин Неманяху съобщи, че Израел е във война и се зарече страната му да победи.

" Граждани на Израел, във война сме. Това не е интервенция или обучение, а война. Тази заран Хамас стартира убийствена, изненадваща офанзива против страната Израел и жителите й. Наредих цялостна готовност на запасняците. Врагът ще заплати невиждана цена ", закани се Нетаняху.

Израелски военни самолети започнаха интервенция против цели на Хамас в линията Газа. Поразени са били 17 военни уреди и 4 командни центъра. Според палестински представители са убити близо 200 души и ранени 1000.

Израелски медии оповестиха за израелски цивилни, държани за заложници в някои обитаеми места. Видеа, публикувани от Хамас, демонстрират и минимум трима пленени израелци.

Палестинският народ има правото да се пази против терора на заселниците и окупационните войски, съобщи палестинският президент Махмуд Абас.

Ливанското придвижване Хизбула акцентира, че офанзивата е обръщение към всички страни против нормализацията на връзките с Израел.

Съветник на иранския аятолах Али Хаменей изрази поддръжка за палестинските офанзиви.

Пентагонът съобщи, че Съединените щати ще работят, с цел да подсигуряват, че Израел има всичко належащо, с цел да се пази. НАТО уверено осъди офанзивите на Хамас и напомни, че Израел е сътрудник на алианса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР