Понастоящем в космоса живеят точно девет души. А през следващите

...
Понастоящем в космоса живеят точно девет души. А през следващите
Коментари Харесай

Шестима астронавти ще се завърнат на Земята през близките дни!

Понастоящем в космоса живеят тъкмо девет души. А през идващите няколко дни шестима от тях ще се завърнат на Земята.

Първо чакаме приземяването на галактическия транспортен съд “Шенчжоу 9 ” с неговите астронавти Цзин Хайпенг, Лю Уанг и първата жена-астронавт на Китай Лю Янг. Тримата до този миг извършват галактическата си стратегия сполучливо и двете планувани скачвания с мини-станцията “Тянгонг 1 ” – едното от които автоматизирано, а другото ръчно, бяха изпълнени сполучливо. Засега денят на завръщането не е одобрен дефинитивно, само че се смята, че най-вероятната дата за кацане е 29-ти юни.

 China Tiangong

Илюстрация: Миниатюрната галактическа станция “Тянгонг 1 ” с идващ към нея транспортен съд “Шенчжоу ”. Първият екипаж на мини-станцията ще се завърне скоро на Земята. Credit: Chinese Society of Astronautics

Така на Земята ще се завърне първият от единствено двата екипажа, които бяха планувани да посетят мини-станцията “Тянгонг 1 ”. “Тянгонг 1 ” е дребна и краткотрайна галактическа структура, която не е планувана да бъде обслужвана от товарни галактически кораби. На нея се намират лимитирано количество ресурси за астронавти, които ще стигнат за едвам две задачи. След като “Шенчжоу 9 ” се завърне на Земята, ще има храна и вода единствено за още една галактическа задача. Счита се, че идващият галактически транспортен съд на Китай “Шенчжоу 10 ” ще полети в края на 2012 година или при започване на 2013 година. След приключването на задачата на “Шенчжоу 10 ” станцията “Тянгонг 1 ” ще бъде изведена от орбита и нейната употреба ще завърши. По-късно ще бъдат изстреляни още орбитални лаборатории като “Тянгонг 2 ”, а до 2020 година ще бъде издигната модулна галактическа станция.

На 1 юли се чака да се завърнат и трима от живеещите на “Международната галактическа станция ”. Тогава се чака да се приземи галактическият транспортен съд “Союз ТМА-03М ”. Астронавтите, които чакаме назад на Земята, са Олег Кононенко, Андре Кауперс и Доналд Петит. Така краткотрайно в космоса ще останат да живеят единствено трима души – жителите на “Международната галактическа станция ” Джоузеф Акаба, Генади Падалка и Сергей Ревин. Но не задълго – в средата на месец юли ще излети галактическият транспортен съд “Союз ТМА-05М ”, който ще достави на станцията нови трима души!

През месец юли и през целия месец август във фокус на страниците на уеб страницата ще бъде идното доближаване на марсохода “Кюриозити ” с Червената планета и неговото кацане – което е дълго чакано, рисковано и неговата успеваемост не е със стопроцентова възможност. Кацането ще се реализира при започване на август.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР