Собственикът на Левски Наско Сираков разкри какви са плановете за

...
Собственикът на Левски Наско Сираков разкри какви са плановете за
Коментари Харесай

Наско Сираков: Искаме право на строеж и ползване на Герена

Собственикът на Левски Наско Сираков разкри какви са проектите за партньорство със Столична община свързани с построяването на стадион „ Георги Аспарухов “. Те обаче могат да се осъществят, в случай че спортното оборудване премине в ръцете на общината, като сега е държавна благосъстоятелност.

„ В случай че Столична община получи собствеността върху стадион " Георги Аспарухов ", ще потърсим партньорство в учредяването на дълготрайно, възмездно право на градеж и прилагане “, сподели Сираков пред Капитал.

„ ПФК " Левски " постоянно е имал поредна политика, както в развиването на спортно-техническата част, по този начин и по отношение на личната си инфраструктура и тази, която стопанисва. Темата за инвестиция в стадион или спортна база, е повече от естествена за клуб с традициите на " Левски ", а и за всеки различен професионален подобен в страната. Привържениците на футбола в България заслужават нов вид прекарване и самочувствие, каквито биха получили, в случай че следят изявите на обичания си тим на нов, съвременен стадион, отговарящ на най-високите европейски стандарти за качество и сигурност “, съобщи още притежателят на Левски.

„ Тенденцията за вложения в спортна инфраструктура, за благополучие, от ден на ден набира скорост в България и това е неминуем развой. Няма нищо по-важно от опцията професионалните клубове да ръководят вярно оборудванията, които употребяват, или са техен актив. В тази връзка, откровено се надявам на схващане и подпомагане от страна на страната, в основаване на нужните административни и механически предпоставки, футболните клубове, с неуредени въпроси със собствеността и ръководството на стадионите, какъвто е образецът с нашия, да бъдат позволени в къси периоди “, добави той.

„ В края на предходната година обществено оповестихме желанията ни да сложим развиването на стадиона и базите на клуба измежду своите цели и ние не сме спирали да работим тази посока. Подобряването и инвестицията в клубната ни инфраструктура не е самоцел, а се базира на сериозна подготовка, включваща и детайлно направена капиталова стратегия, която публично депозирахме в Областна администрация София и Министерството на младежта и спорта. Чрез този акт, ние декларирахме и сериозните ни, професионално подплатени планове, да бъде открито решение " Левски " да получи опция да строи/реконструира и ръководи стадион " Георги Аспарухов " дълготрайно “, сподели още Сираков.

Босът на „ сините “ разяснява и по какъв начин ще бъдат обезпечени вложенията за клубен стадион на Левски. „ Осигуряването на средства за инвестиция в клубния ни стадион, минава през тематиката за споразумяване на собствеността. Липсата или забавянето на решение в тази посока, съществено биха попречили не просто гарантирането на инвестицията, само че и шанса " Левски " да доближи ново равнище на развиване. Няма професионален клуб в Европа, който да не е вложил и стотинка в възстановяване на стадионите и базите си. Всички установяваме, че тези процеси започнаха прекомерно късно у нас, само че положителната вест е, че първите стъпки са направени “, сподели Сираков.

„ През миналите близо осем месеца, беше реализирана значима стъпка напред, в разплитане на възела, наименуван " концесия ", която на процедура е законово мъчно използвана в спорта в България. Изваждането на стадион " Георги Аспарухов " от така наречен " концесионен лист " и встъпването в процедура по основаване на дълготрайно право на градеж и прилагане, ще даде опция да бъдат осъществени вложения в оборудването. Към сегашния миг чакаме приемане на несложно административно и техническо решение от Министерски съвет, потвърждаващ изваждането на стадиона от цитирания лист. Вярвам, че с волята на служебното държавно управление, този акт ще бъде осъществен в най-кратки периоди. Това би разкрило пътя на " Левски " в привличането на финансиране, с цел да развива и ръководи своята инфраструктура, следвайки най-хубавите интернационалните практики “, добави още Сираков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР