Понастоящем иранското правителство обмисля възможността за замяна на щатския долар

...
Понастоящем иранското правителство обмисля възможността за замяна на щатския долар
Коментари Харесай

Две държави обмислят да зарежат долара, за да търгуват помежду си

Понастоящем иранското държавно управление обмисля опцията за подмяна на щатския $ с иракския динар в двустранната търговия сред двете страни.

Тази препоръчана мярка има за цел да понижи въздействието на щатския $ в района. Като се има поради забележителният брой поклонници и здравни туристи, които пресичат границата всяка година, общият размер на търговията сред прилежащите страни надвишава $10 милиарда.

Ръководителят на ирано-иракската комерсиална камара Йехя Ешак изрази мнение, че актуалната иранска администрация дава приоритет на приемането на национални валути вместо на американския $. Според Ешак доста страни по света се стремят да се освободят от зависимостта от американската валута в своите транзакции.

Освен това той добави, че потреблението на национални валути може да форсира този развой. Като избира динара вместо американския $, тези страни се стремят интензивно да подкопаят господстващото състояние на $ в своите вносно-износни покупко-продажби.

Ешак акцентира по какъв начин потреблението на локални валути може евентуално да форсира продължаващото отдалечаване от американската надмощие. Освен това той акцентира, че тази световна наклонност за понижаване на зависимостта от американския надзор набира скорост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР