Помощта, която в момента се насочва към Албания, е изключително

...
Помощта, която в момента се насочва към Албания, е изключително
Коментари Харесай

БЧК доставя помощи за 5000 души в Албания

„ Помощта, която сега се насочва към Албания, е извънредно огромна и е от цяла Европа. За момента не е належащо да създадем зов за събиране на помощи. Ние имаме още запаси и благоприятни условия “. Това съобщи пред БНР ръководителят на БЧК акад. Христо Григоров след вчерашното мощно земетресение в Албания, което взе над 20 жертви и провокира доста опустошения.

Помощта на Червения кръст сега е материална и е за към 5000 души, уточни той.

„ Солидарността е доста значима. Тя е демонстрирана неведнъж. Съсед оказва помощ на комшия. Незабавно събрахме нашия ръб на шефовете и през днешния ден ще замине първата помощ за Албания. Това са одеяла, фамилни пакети, храна, хигиенични пакети. Това, което имаме опция, ще го създадем. Ние отваряме нашия склад, както и депото, което успяхме да създадем дружно с Турския червен полумесец, с цел да може навреме да оказваме помощ на нашите съседи. В момента оказваме помощ на към 5000 души “, посочи шефът на Червения кръст.

Екипи на БЧК са в подготвеност, кучетата на ПСС също, да оказват помощ в Албания при нужда, сподели акад. Григоров. „ Чакаме инструкции и апел за помощ. Засега помощта е единствено материална “, уточни той.

България даде обещание 200 000 лева помощ за Албания. Страната ни има подготвеност също да изпрати хора и техника, в случай че се наложи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР