Помощник - треньорът на Станислав Генчев разказа за амбициите си

...
Помощник - треньорът на Станислав Генчев разказа за амбициите си
Коментари Харесай

Генчев: Десподов е много силен трансфер за Лудогорец

Помощник - треньорът на Станислав Генчев описа за упоритостите си като треньор и възможностите на разградчани в групите на Лига Европа. Специалистът съобщи, че прехвърлянето на е един от най-силните през последните години, както и разкри кои ще са съперниците за купата.

" Отборът на сърцето ми е, тъй като ме построи като човек. Първата ми шампионска купа с е доста приятна. Може би това е клубът, който ме построи като футболист. Най-добре се усещах в Лудогорец, тъй като имахме доста добър колектив. Спечелих две шампионски трофеи с разградчани, както купа и Суперкупа на България. Един от мачовете, който се е запечатал е Левски – Глатасарай. Бяхме на крачка от групите на Шампионската лига. Бях единствено на 20 години и започнах като титуляр, само че не успяхме да влезем, макар че играхме доста мощно “, съобщи Генчев пред Нова.

" Прекарах юношеските си години в Етър. Научих А и Б на футбола във Велико Търново. Безгрижни години, в които мислиш единствено за футбол и учебно заведение. За три години научих румънски, когато отидох във Васлуи. Струваше ми се сложен, само че се оказа, че е прелестен и елементарен език. Имам доста другари там. Отказах се от футбола на 36 години. Направих го, тъй като станах треньор на Етър. Трябваше да предпочитам дали да продължа да играя или да стана ментор. Знаех защо съм мечтал. Винаги желая да се развъртвам и да реализирам най-хубавото. Искам да реализира по-големи триумфи като треньор, в сравнение с като футболист “, добави още той.

" Имах удоволствието да работя с доста положителни треньори като Люпко Петрович, Славолюб Муслин, Станимир Стоилов,, Георги Василев,, Ивайло Петев. Доста са треньорите, от които съм се учил. Останах в положителни връзки с тях и в този момент те ми дават препоръки. За мен най-важното е един треньор да бъде почтен и прям с футболистите. Да има дисциплинираност в тима и да бъде почтен в очите на играчите “, сподели Генчев.

" Това е добър и потвърден експерт. Изключителна необичайност е да пристигна и да работи в България. Знаем, че нашето състезание не е привлекателно за такива потвърдени експерти. Щастлив съм да работя с него и съм му признателен, че ме взе в своя щаб. През последната година научих доста неща от. Мечтата на всеки един треньор е да е отпред на водещ тим, който господства и играе в Европа. Справих се добре, когато бях отпред на Лудогорец и реализирах резултати. Програмата е направена и стартираме с домакинство на Антверпен. Групата е тежка, само че имаме своите шансове. Надявам се да се класираме. Гледах с интерес против Локомотив Пловдив. „ Черно-белите “ бяха доста покрай успеха, само че се надявам, че този път ние да ги победим. Ако приемем, че те са любимец, другите тимове в групата имаме равни шансове. Всеки треньор желае да усъвършенства нещо в отбора си. Първата ни цел е да създадем добър колектив и да изградим жанр, който да ни носи победи в България и Европа “, сподели асистент - треньорът на Лудогорец

" Локомотив Пловдив резервираха тима си и треньорът им работи доста добре. ЦСКА демонстрира съществено израстване, откогато ги пое и не инцидентно влязоха в групите на Лига Европа. Поздравявам ги, тъй като това е голямо достижение за българския футбол да има два тима в групите на Лига Европа. Това мсиля, че ще са нашите съперници за купата. Приятно усещане ми прави и. Веднага си пролича работата на Димитър Димитров. Ботев Враца и също играят доста прелестен футбол, макар че има по-скромни бюджети “, добави още той.

" Силен трансфер за Лудогорец. Кирил Десподов е един от най-хубавите български футболисти през последните години. Безспорно скъп футболист и неслучайно го привличаме. Надявам се, че ще ни помогне да излезем от групите на Лига Европа “, добави още той.

Неприятна е обстановката в Левски. Българският футбол има потребност от мощен Левски. Имат доста последователи и се надявам, че скоро нещата там ще се оправят ", сподели Генчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР