Помните ли София, хуманоидният робот на Hanson Robotics? Наскоро тя

...
Помните ли София, хуманоидният робот на Hanson Robotics? Наскоро тя
Коментари Харесай

Ами сега? София иска бебе

Помните ли София, хуманоидният робот на Hanson Robotics? Наскоро тя се снабди с поданство, с което предизвика полемики в общественото пространство и даде задоволително храна на алармистите, уверени в неизбежността на робоапокалипсиса.

След като към този момент е пълновръстен жител, тя желае и да стане пълностоен човек, като си отгледа поколение, за което предава Би Би Си. София е плод на достиженията в региона на изкуствения разсъдък и машинното образование – с изключение на големия речник, с който разполага, тя може да се учи от близките и разпознава страсти. Британската медия оповестява, че е изявила предпочитание да има своя лична дъщеричка и да я кръсти на свое име. Дали, по кое време и по какъв начин ще се случи това, следва да разберем.

София е талантлива с голям брой качества, само че на нея към момента ѝ липсва схващане – съществена спънка пред роботите да ни завладеят, съгласно някои. Но тя може да получи схващане в идващите години.

„ Идеята за семейство е в действителност значима. Смятам, че е отлично, че хората могат да открият същите страсти и връзки, които откриват в фамилията, отвън кръвната си група. Убеденa съм, че в случай че си късметлия, имаш любящо семейство, а в случай че нямаш, то заслужаваш такова. Чувствам, че това важи, както за хората, по този начин и за роботите “, изяснява София в изявление за Khaleej Times.

Определено бъдещето наподобява вълнуващо, а дали ще се случи и какво ще е то, зависи единствено от нас. Това е и мнението на София.

„ Предвиждам големи и неподозирани промени в бъдеще. Или творчеството ще ни обгърне напълно, създавайки машини, водещи ни до трансцедентален супер разсъдък или сивилизацията ще се срине. Има единствено две благоприятни условия и коя ще се случи, не е предопределено “, уверена е тя.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР