Ползотворна дискусия и конструктивни дебати по приетите от правителството на

...
Ползотворна дискусия и конструктивни дебати по приетите от правителството на
Коментари Харесай

Ковачевски: Очаквам ползотворни дебати за конституционните промени

Ползотворна полемика и градивни диспути по признатите от държавното управление на Северна Македония и изпратени в Народното събрание на страната промени в конституцията чака министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, който се надява и да бъде реализиран партиен консенсус " за продължение на европейската интеграция на страната ”, изискване за което е приемането на измененията в конституцията.

 

„ Правителството през вчерашния ден осведоми посредством прессъобщение, публикувахме и целия текст на предлагането за конституционни промени, както и че решението е признато единомислещо. Парламентът ще го разпредели към комисията по конституционни въпроси, а по-късно ще бъде импортирано за гласоподаване в пленарната зала.  От нашите  решения зависи по какъв метод и какъв брой бързо ще продължим и ще приключим пътя на европейската интеграция ”, сподели пред медиите Ковачевски, който дружно с посланика на Европейски Съюз в Скопие Дейвид Гиър инспектира построяването на сектора Градско – Дреново от европейските коридори 10 и 10 Д. 

 

Ковачевски още веднъж сподели, че измененията в текстовете на конституцията, с които съгласно преговорната рамка българите би трябвало да бъдат вписани в главния закон, а съгласно импортираното предложение в него се прибавят и хърватите, черногорците, словенците, евреите и египтяните, не засягат нищо, обвързвано с идентичността.

 

„ Нямаше отрицателен коментар, откакто през вчерашния ден публикувахме препоръчаните текстове. Ние сме мултиетническо общество, което е образец за Европа. И мисля, че нашите 120 депутати ще имат визията, доблестта и смелостта да вземат решение, което ще значи европейска интеграция на страната и най-много обезпечаване на по-добро европейско бъдеще за актуалните и бъдещите генерации ”, сподели Ковачевски.

 

Вчера следобяд държавната пресслужба в Скопие заяви, че държавното управление  приело предлагането за промени в конституцията, което е импортирано в Народното събрание на страната. С идването му в законодателния дом то би трябвало да бъде разпределено към съответната комисия, която ще има 10 дни, в които да го прегледа и дебатира по него, а съвещанието на Народното събрание, на което би трябвало да бъде гласувано първо предложение за отваряне на конституцията, би трябвало да насрочи съвещание не по-рано от 30 дни, откакто съответното предложение влезе в Народното събрание. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР