Ползите от редовния фитнес далеч не са само моментни или

...
Ползите от редовния фитнес далеч не са само моментни или
Коментари Харесай

Ежедневната тренировка удължава живота с 5 години


Ползите от постоянния фитнес надалеч не са единствено моментни или забележими само върху мускулатурата. Рутинните занимания с физически извършения имат и доста положителен дълготраен резултат за цялото тяло.

Това е заключението от изследване, оповестено в английското онлайн издание British Journal of Sports Medicine. То разкрива доста значимия факт, че ежедневните физически тренировки може безусловно да прибавят години към живота ни – най-малко 5.

Най-обнадеждаващото в тази ситуация е, че интензивността на тренировките не е от изключително значение, стига те да са с дълготрайност от най-малко 30 минути. Освен това за начинаещите, които занапред ще приспособяват метода нси на живот към един по-активен режим , има опция да си разрешават отмора в един ден седмично, най-малко до момента в който организмът се приспособява към по-високата интензивност.

Позитивният резултат на постоянната физическа интензивност е проследен измежду 15 хиляди възрастни мъже, родени в интервала 1923-1932г. Тяхното физическо положение и продължителността на живота им са проследени за два интервала от по 12 години – общо 24 години. Обобщавайки данните след този дълъг интервал от време, учените откриват забавна причинност. Най-висока преживяемост се записва при хората, които през целия си живот са поддържали постоянна физическа интензивност, съобразена с особеностите на възрастта им – по-сериозна на млади години

и по-щадяща в късна възраст.

При хората, при които физическите занимания са част от ежедневната рутина, се открива междинна дълготрайност на живота, по-висока с към 5 години от тази при водещите затънал метод на живот.

Свързани публикации.. Фитнесът може да повлияе резултатите от продължителното седене 0 10 хиляди крачки по-близо до положителното здраве всеки ден 0 4 аеробни извършения, с които да стартирате тази пролет 0

Проучването е извършено измежду възрастни хора в Осло, Норвегия. Данните от него затвърждават потребността физическата интензивност да се инкорпорира и в живота на възрастните хора, по този начин както се случва това при младите. Ползите, които това ще обезпечи са обилни, тъй като физическите извършения са освен превантивно, само че и допълващо лечебно средство за по-лесно справяне с присъщите за възрастните хора здравословни проблеми.

Заключението на специалистите е, че постоянната физическа интензивност, поддържана през целия живот още от млада възраст е неотменна част от здравословния метод на живот , паралелно с вярното хранене и избягването на нездравословните привички като тютюнопушенето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР