Полузащитникът на Лудогорец Алекс Сантана бе определен за най-добър футболист

...
Полузащитникът на Лудогорец Алекс Сантана бе определен за най-добър футболист
Коментари Харесай

Алекс Сантана е Футболист №1 на InStat за март

Полузащитникът на Лудогорец Алекс Сантана бе избран за най-хубав футболист в efbet Лига за месец март съгласно InStat Index.

26-годишният бразилец завоюва единствено с една точка преднина класацията, която се провежда за четвърти следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

Сантана натрупа InStat Index 279. Той изпревари нападателя на Черно море Матиас Курьор и национала на Славия Радослав Кирилов, които приключиха с показател на ИнСтат 278. За първи път в историята на класацията първите трима се вместват единствено в една точка разлика.
 Анте Шимунджа: Не сме спечелили нищо към момента този сезон
Анте Шимунджа: Не сме спечелили нищо към момента този сезон

Днес ще се насладим на тази мъчно реализирана победа, споделя той

Припомняме, че за победител се афишира футболистът с най-голям InStat Index, който се дефинира посредством формула на основа дейностите на играча - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача. Победата на Алекс Сантана затвърди хегемонията на Лудогорец в класацията през сезона. Любопитното е, че от началото на актуалната акция единствено един път месечният победител не е бил от отбора на „ орлите “.

Това се случи в предходното издание, когато за №1 на месец ноември 2021 година бяха избрани съотборниците от ЦСКА Брадли Мазику и Юрген Матей.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР