Получилият нов мандат начело на УЕФА Александър Чеферин отново разкритикува

...
Получилият нов мандат начело на УЕФА Александър Чеферин отново разкритикува
Коментари Харесай

Чеферин с нова атака към Реал, Барса и Юве: Във футбола няма място за картели

Получилият нов мандат отпред на УЕФА Александър Чеферин още веднъж разкритикува борещите се Суперлигата клубове. На този стадий това намерено не престават да вършат единствено Реал Мадрид, Барселона и Ювентус.

“Във футбола няма място за картели. Играта не принадлежи на никого в частност, а принадлежи на всички като цяло. Интересът на множеството хора би трябвало да бъде над този на единствено три клуба ”, съобщи президентът.

“Тези, които промотират плана за Суперлигата, настояват, че желаят да спасят футбола. Суперлигата обаче се трансформира в персонаж от приказката за Червената шапчица. Това е вълкът, който се е преоблякъл като бабата. Кого будалкат? Никого. Те са картели. За тях парите са по-важни от трофеите ”, добави Чеферин.

Словенецът разяснява и упреците, ориентирани против Висшата лига на Англия, която претендентите за Суперлигата показват като състезание, което се е трансформирало в опасност поради своята финансова мощност.

“Нека да не забравяме, че завистта в никакъв случай не е бил добър консултант. Допреди няколко месеца УЕФА и клубните й шампионати бяха посочени като злото във футбола. Вече Премиър лийг сякаш е обект на офанзива. След като английското държавно управление, локалните почитатели и самите клубове споделиха “Не ” на Суперлигата, Висшата лига бива демонизирана и окачествявана на Суперлига по собствен си метод, която би трябвало да бъде разрушена. Успехът на Премиър лийг обаче не е плод на случайност. ”

“Вместо този модел на Премиър лийг да бъде разрушаван, той би трябвало да бъде следван. Той е учреден на спортните резултати и егалитарно разделяне на средствата. Независимо финансовото си предимство клубовете от Англия по никакъв метод не преобладават на интернационално равнище. Историята не лъже: за последните 20 години единствено пет пъти отбори от Англия са печелили Шампионската лига, а за последните 10 години това се е случило два пъти ”, приключи Чеферин.
 Босът на УЕФА: Никога няма да има Суперлига! Няма да следваме правилото с дългите продължения от Мондиал 2022 Босът на УЕФА: Никога няма да има Суперлига! Няма да следваме правилото с дългите продължения от Мондиал 2022  Президентът на УЕФА: Ситуацията с Барселона е извънредно сериозна Президентът на УЕФА: Ситуацията с Барселона е извънредно сериозна
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР