Получилият доживотна присъда за атентата срещу Митьо Очите в края

...
Получилият доживотна присъда за атентата срещу Митьо Очите в края
Коментари Харесай

Осъден до живот за атентат срещу Митьо Очите иска 2 бона от държавата заради...

Получилият доживотна присъда за атентата против Митьо Очите в края на 2001 година Александър Погосян, по прякор Кероп, последва образеца на боса си Стоян Димитров-Толупа и също заведе иск против страната поради неприятните условия зад решетките.

Процесът стартира тази седмица в Бургаския административен съд. През юни магистратите отхвърлиха да дадат ход на делото, защото Погосян не беше прецизирал в какъв интервал от време са нанесени вредите и какво тъкмо ги е предизвикало.

Сега към този момент отбраната показала, че Кероп, който 15 години е зад решетките, желае обезщетение в размер на 2000 лева, тъй като през 2016 и 2017 година в пандиза го държали в отвратителни условия, поради които получил тежки физически и душевен контузии, оповестиха от прокуратурата, представени от " Флагман ". Не е ясно обаче за какво внезапно Погосян е трансформирал желанията си и е съкратил размера на компенсацията с 50% - от 4 000 на 2 000 лева

Припомняме, че в края на 2001 година пред дома на несебърския необут Димитър Желязков-Очите беше взривена Жигула. Бомбата лиши животите на дамата на Митьо – Тянка, на нейния брат Славчо Дерелиев и на телохранителя Николай Бъчваров-Бъчи.

Стоян Димитров, по прякор Толупа, получи пожизнен затвор като гарант на атентата. Кероп Погосян и Иван Рибов също отнесоха такива присъди, защото бяха посочени от прокуратурата като директни причинители на касапницата. И тримата настояват, че нямат нищо общо и че са натопени.

В началото на годината Бургаският административен съд се произнесе в интерес на Толупа. Според магистратите Димитров би трябвало да вземе близо 8 000 лева обезщетение поради цялостен азбучник от заболявания, който получил зад решетките. Неговият юрист Ваня Радиева още тогава съобщи пред Флагман.бг, че е черноглед и чака Върховен административен съд да понижи размера на сумата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР