Полското консервативно правителство обяви снощи, че ще продължи оспорваната реформа

...
Полското консервативно правителство обяви снощи, че ще продължи оспорваната реформа
Коментари Харесай

Полското правителство ще продължи реформата на съдебната система

Полското консервативно държавно управление разгласи нощес, че ще продължи оспорваната промяна на правосъдната система макар ветото на два от трите закона за реформирането й, наложено от президента Анджей Дуда, съобщи Франс прес.

"Няма да се поддадем на напън от улицата и от чужбина ", съобщи по малкия екран министър-председателката Беата Шидло в отговор на ветото, наложено от президента през вчерашния ден сутринта.

Тя изброи три правилото, на които би трябвало наложително да се опира промяната: съдиите, обвинени в корупция, "трябва да си отидат "; на уличените в корупция, "които през днешния ден са недосегаеми ", би трябвало да бъдат наложени дисциплинарни мерки; и най-после, хората би трябвало да си възвърнат контрола над съдилищата, добави Шидло.

Снощи пред президентския замък във Варшава още веднъж се събраха протестиращи, които желаеха и трето несъгласие - над закона за елементарните съдилища, който президентът реши да подпише. Друг митинг имаше пред Върховния съд, чиято председателка Малгожата Герсдорф благодари на хората за поддръжката им, показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР