Полският министър на здравеопазването Адам Неджелски е освободен от длъжност,

...
Полският министър на здравеопазването Адам Неджелски е освободен от длъжност,
Коментари Харесай

Заради показана по телевизията лекарска рецепта: Уволниха здравния министър на Полша

Полският министър на опазването на здравето Адам Неджелски е освободен от служба, заяви министър председателят Матеуш Моравецки. Повод за уволнението стана скандал, провокиран от министъра , откакто разкри детайлности за рецепта, предписана му от доктор, появил се в сериозен към здравното министерство ефирен репортаж, съобщи Ройтерс.

Случаят е проблем за ръководещата националистическа партия " Право и правдивост ", тъй като се разигра в миг, когато те се готвят за идните на 15 октомври парламентарни избори, а самото уволняване на Неджелски, който е някогашен шеф на Националния здравен фонд, за мнозина е предстоящо.

" Сега сме в избирателен интервал, когато би трябвало да бъдем изключително чувствителни към всевъзможни неточности ", сподели Моравецки на конференция.

С проявлението на рецептата Неджелски провокира недоволството на лекарското съсловие , а, както се твърди - и на мнозина от съпартийците си. С този акт той целеше да направи разобличаване за доктор , приказвал в ефирен репортаж, осветяващ проблеми с изписването на някои обезболяващи , зародили след промени, направени от министерството на опазването на здравето.

След случая Висшата здравна камара на Полша съобщи на премиера, че лекарите смъкват доверието си от здравния министър, и уведоми прокуратурата, че той може да е направил закононарушение .

Неджелски ще бъде сменен от Катажина Суйка, доктор и народен представител от ПиС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР