Полските власти са готови да изпратят незабавно и безплатно всички

...
Полските власти са готови да изпратят незабавно и безплатно всички
Коментари Харесай

Полша предоставя своите МиГ-29 на САЩ

Полските управляващи са подготвени да изпратят неотложно и гратис всички свои самолети МиГ-29 в Германия, в авиобазата " Рамщайн ", и да ги предадат на Съединените щати. Това заяви полското външно министерство.

" Полските управляващи, след съвещания сред президента и държавното управление на републиката, са подготвени неотложно и безплатно да трансферират всички свои самолети МиГ-29 в базата в Рамщайн и да ги предадат на държавното управление на Съединени американски щати ", се споделя в изказване на министерството, оповестено на уеб страницата му.

" В същото време Полша желае от Съединени американски щати да ѝ доставят самолети втора употреба със сходни оперативни благоприятни условия. Полша е подготвена неотложно да контракти изискванията за закупуване на тези машини ", обявиха от външното министерство.

" Полското държавно управление приканва и други страни от НАТО, които имат МиГ-29, да подхващат сходни дейности ", добави министерството.

Изтребителите МиГ-29 са на въоръжение в полската войска от 1989 година насам. Първите самолети са закупени в Съюз на съветските социалистически републики, а идващите идват в Полша от Чехия и Германия.

Последната дава самолетите на Полша против с имволичната сума от 1 евро, когато се отхвърля от потреблението на машините.

Изтребителите МиГ-29 се експлоатират от 22-ра тактическа военновъздушна база в Малборк и 23-та база в Минск-Мазовецки. Преди поредицата от произшествия с МиГ-29, в това число злополуката, при която умира водачът, полската войска разполага с 32 такива самолета. Три от тях се разрушиха в интервала 2017-2019 година , а един изгоря при изстрелването си през 2016 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР