Полски учени откриха ген, който удвоява риска от тежко заболяване

...
Полски учени откриха ген, който удвоява риска от тежко заболяване
Коментари Харесай

Полски учени откриха ген, който удвоява риска от сериозно заболяване от COVID

Полски учени откриха ген, който удвоява риска от тежко заболяване от COVID-19. За тях това е изобретение, което се надяват, че може да помогне на лекарите да разпознават хората, които са най-застрашени от заболяването.

Тъй като съмнението от имунизацията е главен фактор за високите равнища на смъртност от ковид в Централна и Източна Европа, откривателите се надяват, че идентифицирането на тези с максимален риск ще ги насърчи да се имунизират и ще им даде достъп до по-интензивни благоприятни условия за лекуване при положение на зараза.

„ След повече от година и половина работа беше допустимо да се разпознава ген, виновен за предразположението към съществено заболяване (с коронавирус) “, сподели полският министър на опазването на здравето Адам Нидзелски.

„ Това значи, че в бъдеще ще можем да... идентифицираме хора с влечение да страдат съществено от Коронавирус “.

Други генетични фактори

Изследователите от Медицинския университет в Бялисток откриха, че генът е четвъртият най-съществен фактор, определящ какъв брой съществено човек страда от COVID-19, след възраст, тегло и пол.

Генът участва в към 14% от полското население, спрямо 8-9% в Европа като цяло и 27% в Индия, сподели Марчин Монюшко, професор отговарящ за плана.

Други изследвания също демонстрират смисъла на генетичните фактори за това какъв брой съществено се развива COVID-19.

През ноември английски учени обявиха, че са разпознали версия на ген, който може да бъде обвързван с двоен риск от белодробна непълнота от COVID-19.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР