Полски геолози откриха най-големия метеорит, намиран някога в Източна Европа,

...
Полски геолози откриха най-големия метеорит, намиран някога в Източна Европа,
Коментари Харесай

Откриха 300-килограмов метеорит в Полша

Полски геолози откриха най-големия астероид, намиран в миналото в Източна Европа, и се надяват, че находката им ще хвърли нова светлина върху състава на вътрешния пласт на земната кора, предаде Българска телеграфна агенция.

" Знаем, че в състава на земната кора има доста желязо, само че не можем да я изследваме ”, съобщи специалистът Анджей Мишински от на конференция в Познан. " В случая обаче разполагаме с " посетител " от космоса със сходна конструкция и можем елементарно да го изследваме. Изучаването му може да обогати познанията ни за произхода на Вселената. "

На рядката находка с тегло 300 кг попаднали двама търсачи на астероиди в края на септември. Тя е с конусовидна форма и е открита на два метра подземен в региона на Мораско, на север от Познан. Двамата търсачи на астероиди са употребили детектор на електромагнитни лъчения.

" Става въпрос за единствена по рода си находка в тази част на света ”, разясни проф. Мишински.

Учени от неговия екип от университета " Адам Мицкевич " в Познан, които изследват астероида след откриването му, считат, че той е паднал на Земята преди 5000 години и че е формиран най-много от желязо със следи от никел.

Досега в същия регион, в който има кратер, бяха открити по-малки астероиди с общо тегло близо един звук и половина.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР